Λαϊκή Συσπείρωση: «Ξεκατινιάσματα» και «σκυλοκαβγάδες» για την ψήφο των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα

Να αντιταχθούν οι εργαζόμενοι της πόλης αλλά και τον χωριών της Καβάλας στην δημοπρασία ψήφων, από γυρολόγους του ποδαριού, καλεί η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ

Η εικόνα που παρουσίασε το δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας στην τελευταία του συνεδρίαση, με αφορμή το αίτημα των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα για υπάρχει ένας υπάλληλος στο δημοτικό κατάστημα για να τους εξυπηρετεί, χαρακτηρίζεται από την Λαϊκή Συσπείρωση ως «ξεκατίνιασμα» και «σκυλοκαβγάς». Ο συνδυασμός που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και εκπροσωπείται από τον Χρήστο Ποτόλο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι αυτό το δίκαιο αίτημα των κατοίκων μετατράπηκε σε μια κούφια αντιπαράθεση και επισημαίνεται τι έκαναν και τι δεν έκαναν η διοίκηση και οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα μετατράπηκε σε κούφια αντιπαράθεση»

«Σε ένα απαράδεκτο καταδικαστέο ξεκατίνιασμα και σκυλοκαβγά εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης (7-3-19) ανάμεσα στη διοίκηση και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ένα πέρα για πέρα δίκιο αίτημα των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα, των 5000 κατοίκων, να έχουν δηλαδή τουλάχιστον ένα διοικητικό υπάλληλο στην κοινότητα τους μετά τη συνταξιοδότηση του παλιού, μετατράπηκε σε κούφια αντιπαράθεση.
Τι έκανε η διοίκηση Τσανάκα:
Εφάρμοσε το νόμο αποτελεσματικά! Με τη συνταξιοδότηση του υπαλλήλου, κλείνει το κοινοτικό κατάστημα, αφού όλες οι αρμοδιότητές του, με νόμο μεταβιβάστηκαν στα κεντρικά του Δήμου.
Τι θα έκαναν οι εκκολαπτόμενοι πολλοί τον αριθμό υποψήφιοι δήμαρχοι αν ήταν στη θέση της Τσανάκα:
Ακριβώς το ίδιο, δηλαδή θα εφάρμοζαν, κατά δήλωσή τους το νόμο, δηλαδή θα έκλειναν το κοινοτικό κατάστημα, αφού δεν είναι δυνατό να πας κόντρα στο νόμο. Επειδή όμως θα εφάρμοζαν το νόμο με περισσότερη «φαντασία» και «ικανότητα», τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά (!) (πως, δεν το εξήγησαν).
Τι δεν έκανε η διοίκηση Τσανάκα καθώς και οι υπόλοιποι που διεκδικούν το θώκο της οδού Κύπρου:
Δεν αντιτάχτηκαν στα αλλεπάλληλα νομοθετήματα που έκαναν την Τοπική Διοίκηση το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, που, με κάθε νόμο, την έδεναν όλο και περισσότερο στα γρανάζια του κεντρικού κράτους. Όχι μόνο δεν αντιτάχτηκαν αλλά πανηγύριζαν και διεκδικούσαν δάφνες για την συμβουλή τους στο να περάσουν ο Καποδίστριας, ο Καλλικράτης και ο Κλεισθένης Ι.
Δεν έκαναν τίποτε, ίσα ίσα επιδοκίμαζαν όλες τις κυβερνήσεις που προωθούσαν και συνεχίζουν να προωθούν ένα κράτος μικρό και ευέλικτο με χιλιάδες αποχωρήσεις από το δημόσιο, χωρίς αναπλήρωση των κενών θέσεων.
Δεν αντιτάχθηκαν αλλά πρωτοστάτησαν στο να περάσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο και στους ΟΤΑ, με τα stage στην αρχή, τα 2μηνα, 4μηνα, 8μηνα κτλ. στη συνέχεια και μέχρι σήμερα
Τώρα, σαν το Χότζα που μοιρολογούσε γιατί λίγο πριν μάθει ο γάιδαρος του να ζει χωρίς να τρώει ψόφησε, διαμαρτύρονται και αυτοί και σκούζουν γιατί τα κοινοτικά καταστήματα μένουν χωρίς υπαλλήλους και συνολικά οι Δήμοι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό.
Τα δάκρυά τους βέβαια για το πρόβλημα που υπάρχει σε ολόκληρο το Δήμο με την έλλειψη προσωπικού, είναι κροκοδείλια και τα ραίνουν για να κερδίσουν πόντους στη δημοπρασία που έστησαν για την ψήφο των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα και όχι μόνο. Μια δημοπρασία στο παζάρι των ψήφων που έστησαν εδώ και πολύ καιρό και που θα συνεχίσουν μέχρι τις εκλογές, θεωρώντας τους εργαζόμενους πραμάτεια στον πάγκο του χρηματιστηρίου.
Οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα συνολικά οι εργαζόμενοι της πόλης και των χωριών, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τους γυρολόγους του ποδαριού που με το «μποχτσά» στον ώμο τσουβαλιάζουν ψήφους.
Να τους γυρίσουν την πλάτη και να ψηφίσουν με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία ο Δήμος, σαν προέκταση του κεντρικού κράτους, καταπατά με την τοπική φορολογία, τα ανταποδοτικά τέλη και τις εισφορές. Να αξιοποιήσουν την εμπειρία που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια με τους «ικανούς» και με «οράματα» δημάρχους, οι οποίοι με τα «καλά παιδιά» στα ψηφοδέλτιά τους, θα έκαναν την Καβάλα όαση. Στο τέλος όλοι αποδείχθηκε ότι ήταν μια από τα ίδια.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην πόλη και τα χωριά, τις νέες και τους νέους που αυτή η πολιτική τους στέλνει  στα «αζήτητα» της ζωής, τους μικρούς αγρότες και τους μικροεπαγγελατίες να κάνουν τη διαφορά ενισχύοντας παντού τη ΛΣ που το ΚΚΕ στηρίζει».