Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων: Στο πλευρό των γερόντων του «Προκόπειου» ιδρύματος

Τα μέλη του συλλόγου σε συνεργασία με το δημοτικό ωδείο Καβάλας διασκέδασαν τους ασθενείς χρoνίων παθήσεων και τους ηλικιωμένους του ιδρύματος

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων και μέλη του συλλόγου, επισκέφτηκαν το «Προκόπειον» εκκλησιαστικό ίδρυμα – «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων». Με την εθελοντική συμμετοχή της Σεβαστής Μωυσίδου, καθηγήτριας μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και της μαθήτριάς της Μαρίας Τσενικλή, πραγματοποιήθηκε ψυχαγωγική εκδήλωση για τους ασθενείς χρoνίων παθήσεων και τους ηλικιωμένους του ιδρύματος.

Μέλη του συλλόγου παρέδωσαν εδέσματα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το προσωπικό και τους τροφίμους.  Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα  σε συνδυασμό με τις όμορφες μελωδίες έδωσαν μηνύματα συμπαράστασης και αισιοδοξίας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Βασιλική Σογαντζή μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενη προς τους τροφίμους: «Σας χρωστάμε πολλά γιατί μας  έχετε δώσει πολλά και για εμάς συνεχίζετε να είστε σημαντικοί. Ένας άνθρωπος σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται, δίνει πάντα μαθήματα ζωής στους άλλους και είναι χρήσιμος. Ζείτε σε έναν χώρο και ένα ίδρυμα «πρότυπο» όπου  όλοι σας παρέχουν εξαιρετική φροντίδα. Αποκτήσατε μια δεύτερη οικογένεια εδώ, που σας νοιάζεται, σας προσέχει και θα είναι δίπλα σας για ότι χρειαστείτε.»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων εξέφρασε μεγάλη ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη καθώς  και τα συγχαρητήρια για την ευταξία και τις άριστες συνθήκες που με αυταπάρνηση έχει εξασφαλίσει η Διεύθυνση και το ακούραστο προσωπικό.

Δήλωσε ένα μεγάλο ευχαριστώ  στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και στην Σεβαστή Μωυσίδου καθώς και στην μαθήτρια της Μαρία Τσενικλή, για την προθυμία τους να συμμετέχουν εθελοντικά στην εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης,  με την ευχή να υπάρξουν στο μέλλον και άλλες τέτοιες συνεργασίες.