Βαγγέλης Παππάς: Μετά από 5 μήνες ήρθαν στα λόγια μας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας επισημαίνει ότι πρώτος είχε προτείνει την διαπλάτυνση του δρόμου στο παλαιό Νοσοκομείο ως λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα

Με αφορμή την λύση που προωθείται από την διοίκηση του δήμου Καβάλας σε ότι αφορά την αμφιδρόμηση της παλαιάς οδού δίπλα από την πεσμένη γέφυρα, με την διαπλάτυνση του δρόμου προς την πλευρά του Νοσοκομείου, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζει ότι αυτή την είχε προτείνει ο ίδιος και η παράταξη του εδώ και 5 μήνες! Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» επισημαίνει ότι απ’ την αρχή είχε επισημανθεί ότι η επιλογή της οδού Βάσσου δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Τονίζεται επίσης ότι έπρεπε να περάσουν 5 ολόκληροι μήνες για να κάνει η διοίκηση αυτό που έπρεπε και να έρθει στα λόγια του.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού του Βαγγέλη Παππά

«Θα λέγαμε κάλλιο αργά παρά ποτέ αλλά αυτό που ζει η Καβάλα εδώ και μήνες, μόνο καλό δεν είναι»

«Χρειάστηκαν 5 ολόκληροι μήνες για να ξυπνήσει η απερχόμενη δημοτική αρχή στο θέμα της γέφυρας του παλιού νοσοκομείου και των τεράστιων κυκλοφοριακών προβλημάτων εξαιτίας των οποίων αγκομαχά η πόλη. Τους πήρε 5 ολόκληρους μήνες για να έρθουν στα λόγια μας.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή άφησε την Καβάλα στο έλεος του Θεού και λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές προωθεί κυκλοφοριακή ρύθμιση η οποία ακολουθεί πιστά αυτό που πρώτοι είχαμε ανακοινώσει. Θα λέγαμε κάλλιο αργά παρά ποτέ αλλά αυτό που ζει η Καβάλα εδώ και μήνες, μόνο καλό δεν είναι.

Είχαμε εκφράσει από την αρχή τις αντιρρήσεις μας για τη χρήση της οδού Βάσσου. Είχαμε επισημάνει τους κινδύνους και τα προβλήματα. Είχαμε καταθέσει πρώτοι την πρόταση για προσωρινή χρήση του παλιού δρόμου ως εξόδου προς την Ξάνθη. Ακόμη και την προσωρινή ρύθμιση, η δημοτική αρχή άργησε να την υιοθετήσει κι επιπλέον αντί για προσωρινή την επέλεξε ως μόνιμη.

Χρειάστηκαν 5 ολόκληροι μήνες για να καταλάβει η δημοτική αρχή ότι πρέπει να δώσει ουσιαστική λύση. Έστω με καθυστέρηση, έρχεται στα λόγια μας.

Στις 20 Νοεμβρίου 2018, η παράταξή μας, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε και το οποίο δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, έλεγε μεταξύ άλλων:

«Να μπουν φανάρια στο παλαιό Νοσοκομείο που να ρυθμίζουν τον διπλής κυκλοφορίας δρόμο. Εναλλακτικά για να φεύγουμε από τη λύση με τα φανάρια μπορεί να γίνει το απαιτούμενο πλάτεμα του δρόμου προς την περίβολο του Νοσοκομείου. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η οδός Βάσσου, γιατί είναι πέρα για πέρα επικίνδυνη».

Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάναμε την πάγια θέση μας ότι η ολοκλήρωση της περιμετρικής και η οριστική ματαίωση των διοδίων πρέπει να είναι ο μεγάλος μας στόχος. Δυστυχώς, ούτε για αυτά έλαβε κάποια πρωτοβουλία η δημοτική αρχή Τσανάκα, καταγράφοντας άλλους πέντε μήνες πλήρους απραξίας.

Από την μέρα που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, θέσαμε την παράταξή μας, τα στελέχη της και τις προτάσεις τους στη διάθεση της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν ξέρουν να συνθέτουν, δεν θέλουν να συνεργαστούν, δεν ξέρουν να δίνουν λύσεις.

Η Καβάλα και οι Καβαλιώτες δεν μπορούν να περιμένουν και δεν θα χάσουν άλλα τέσσερα χρόνια.

Χρειάζονται στιβαρή δημοτική αρχή, που να ξέρει να διεκδικεί και να δίνει άμεσες λύσεις σε προβλήματα που επείγουν. Στις 26 Μαΐου οι Καβαλιώτες θα στηρίξουν την ΚΑΠ και τον Βαγγέλη Παππά, γιατί θέλουν επιτέλους να φύγει το ‘’εγώ’’ και να έρθει το ‘’εμείς’’».