Το σχέδιο του Μάκη Παπαδόπουλου για θέσεις εργασίας και νέα έσοδα στον Δήμο Καβάλας

Μείωση των μισθωμάτων και των τελών του δήμου, πάταξη του παραεμπορίου και διεκδίκηση μεγάλων έργων, είναι ορισμένα από τα σημεία του προγράμματος του «Τόπου της ζωής μας» για την τόνωση της αγοράς

Τις βασικές αρχές του προγράμματος του για την στήριξη και την τόνωση της τοπικής οικονομίας της Καβάλας παρουσιάζει με ανακοίνωση του ο συνδυασμός «Ο τόπος της ζωής μας» του Μάκη Παπαδόπουλου. Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται δράσεις που έχουν να κάνουν με την πάταξη του παραεμπορίου, την ενημέρωση των επιχειρήσεων για όλες τις προκηρύξεις του δήμου, για η δημιουργία ειδικού προγράμματος επανένταξης στην αγορά εργασίας, των επαγγελματιών – επιχειρηματιών που έκλεισαν τις επιχειρήσεις καθώς και τη δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων για νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Επίσης τονίζεται ότι θα μειωθούν μειωθούν τα μισθώματα στη δημοτική αγορά και την λαχαναγορά καθώς και τα δημοτικά τέλη σε βιοτεχνίες που αποδεδειγμένα έχουν περιορίσει τις δραστηριότητες τους. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται δε και στην εξίσωση των τελών χρήσης πεζοδρομίου με αυτά που ισχύουν στην παραλία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού του Μάκη Παπαδόπουλου

«Με όραμα, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με ικανή ομάδα, με έναν δήμαρχο για όλους»

«Ως διοίκηση του δήμου, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και προωθούμε σύγχρονες πολιτικές και μέτρα για την τόνωση και τη στήριξη της τοπικής αγοράς, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Το Σχέδιό μας για τη στήριξη και την τόνωση της τοπικής οικονομίας:

 1. Ενίσχυση της Πολεοδομίας με ισχυρή στελέχωση για την ταχύτερη έκδοση αδειών
 2. Αυτόματη και έγκαιρη ενημέρωση προς όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες για όλες τις προκηρύξεις του Δήμου Καβάλας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
 3. Πάταξη του παρα-εμπορίου με εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμενικό.
 4. Μείωση των δημοτικών τελών που αφορούν τη χρήση πεζοδρόμων, εξισώνοντας τα τέλη που ισχύουν στο κέντρο με τα τέλη που ισχύουν στην παραλία.
  –        Μείωση των μισθωμάτων για τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς και της Λαχαναγοράς, συνυπολογίζοντας το συμφέρον τόσο του Δήμου όσο και του επαγγελματία
  –        Μείωση των δημοτικών τελών που ισχύουν για βιοτεχνικές μονάδες που έχουν αποδεδειγμένα περιορίσει τη δραστηριότητά τους.
 5. Διευκόλυνση των επαγγελματιών στην αποπληρωμή των οφειλών τους προς τον Δήμο Καβάλας.
 6. Εφαρμογή αποτελεσματικών ρυθμίσεων στο κυκλοφοριακό, τις φορτοεκφορτώσεις και τη στάθμευση που θα λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς
  – δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης
  – εκπόνηση ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Καβάλας
 7. Συντήρηση και ενίσχυση τεχνικών υποδομών για επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα (γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων)

Επίσης, με ειδικό σχεδιασμό θα προωθήσουμε:

 • την ενοποίηση του εμπορικού κέντρου της Καβάλας με τον Αγ. Νικόλαο και τη συνοικία της Παναγίας.
 • την προβολή του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων, με σκοπό τη δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων και νέων θέσεων εργασίας.
 • τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης τουριστικής ταυτότητας για την Καβάλα και τους Φιλίππους (brand).
 • τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του Δήμου και των συλλόγων, με στόχο την καλύτερη οργάνωση, την εξοικονόμηση πόρων και φυσικά την προσέλκυση νέων επισκεπτών για όλο το έτος.
 • τη δημιουργία ειδικού προγράμματος επανένταξης στην αγορά εργασίας, των επαγγελματιών – επιχειρηματιών που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους (ειδικά όσους είναι πλησίον σύνταξης) μέσα από καινοτόμες δράσεις του Υπουργείου Εργασίας και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου
 • τη δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων για νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
 • την αναζήτηση και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εθνικών και Ευρωπαϊκών, δημόσιων και ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων, σε συνεργασία με όλους τους φορείς που διαχειρίζονται προγράμματα (Περιφέρεια, Δήμος, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Επιμελητήριο, Αναπτυξιακή Καβάλας, ΤΕΙ, Οργανισμός Λιμένα κ.ά.)
 • την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στους τομείς αιχμής της τοπικής μας οικονομίας.

Παράλληλα, θεωρούμε πρώτης γραμμής προτεραιότητα τη διεκδίκηση των μεγάλων έργων υποδομών που σχεδιάζονται για την περιοχή μας και μπορούν να αναπτύξουν την οικονομία της Καβάλας (πολλοί μάλιστα τα έχουν “ξεχάσει” εντελώς):
–        την κατασκευή της Περιμετρικής
–        του οδικού άξονα Ε61
–        της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τους Τοξότες και τη σιδηροδρομική Εγνατία
–        την ολοκλήρωση των έργων στο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας.
Με όραμα, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με ικανή ομάδα, με έναν δήμαρχο για όλους, στηρίζουμε την τοπική αγορά, στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας για τους δημότες και τα έσοδα για τον δήμο μας»!