Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Η νίκη μέσα από την ήττα…

Άνετη μεν η νίκη της ΝΔ, αλλά το 31.5 % καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ κεντρικό πόλο της πολιτικής σκηνής της χώρας, σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή Καβάλας

Χαρακτηριστικά νίκης προσδίδει, σύμφωνα με τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, το ποσοστό του 31.5% των ψήφων που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο πρώην βουλευτής Καβάλας αφού τονίζει στην δήλωση του ότι η νίκη της ΝΔ ήταν ξεκάθαρη, στέκεται στο μεγάλο ποσοστό που έλαβε η παράταξη του το οποίο την καθιστά κεντρικό πόλο στην πολιτική σκηνή. Επισημαίνει βέβαια ότι η γεύση του εκλογικού αποτελέσματος για τον ίδιο είναι… γλυκόπικρη, αναφερόμενος και στο προσωπικό του αποτέλεσμα και ευχαριστεί όλους όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

«Γλυκόπικρη η γεύση στα χείλη όλων των προοδευτικών ανθρώπων»

«“Το αμφότερο και το συναμφότερο” που θα ‘λεγε και ο Κώστας Ζουράρις. Νικήτρια των εκλογών της 7ης Ιουλίου η ΝΔ. Άνετη νίκη που της εξασφάλισε την αυτοδυναμία. Ηττήθηκε στην μεταξύ τους αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όμως το 31,5% που απέσπασε, του προσδίδει τα χαρακτηριστικά της νίκης καθόσον τον καθιστά κεντρικό πόλο της πολιτικής σκηνής.

Γλυκόπικρη η γεύση στα χείλη όλων των προοδευτικών ανθρώπων.

Την ίδια γλυκόπικρη γεύση έχω στα χείλη επ’ αφορμή του εκλογικού αποτελέσματος, όσον αφορά την προσωπική μου τύχη κατά τις εκλογές της Κυριακής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες φίλους που με τίμησαν με την επιλογή τους. Τρεις φορές με την ψήφο τους μου σφράγισαν το διαβατήριο γι’ αυτό το ταξίδι που συχνά είχε το χαρακτήρα μιας πολιτικής Οδύσσειας. Κάθε ταξίδι γεμίζει τις αποσκευές μας με εμπειρίες. Κρατώ τις θετικές, αυτές που δε μαράγκιασαν την ψυχή μου. Τις άλλες τις χαρίζω στους άσπονδους φίλους μου…»!