Ανανέωση τώρα: Ελπίζουμε την επόμενη φορά που ανήλικοι Καβαλιώτες κάνουν κάποια δράση να μη ζητήσει το Επιμελητήριο τη σύλληψή τους…

Έντονη κριτική από την «αντιπολίτευση» του Επιμελητηρίου Καβάλας για την στάση και τις κινήσεις της διοίκησης στο Park Food Festival

Επικριτική ως προς την στάση που κράτησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας στην γνωστή υπόθεση του Park Food Festival, είναι η παράταξη «Ανανέωση τώρα» του Παύλου Ζησίμου. Με δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε τόνισε ότι πήρε αποστάσεις από την θέση της διοίκησης ζητώντας να παρουσιαστούν όλες οι απόψεις και να υπάρξει συμβιβασμός των αντιμαχόμενων πλευρών. Αντ’ αυτού η «αντιπολίτευση» στο ΔΣ του Επιμελητηρίου τονίζει ότι αυτό πήρε σαφή θέση υπέρ αυτών που δεν ήθελαν την εκδήλωση, κάνοντας λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο και προσπάθεια υπεράσπισης ορισμένων «φίλων». Κατηγορεί δε την διοίκηση του Μάρκου Δέμπα για διχαστικές αποφάσεις και για πολεμικό κλίμα που μόνο καλό δεν κάνει στην επιχειρηματικότητα της Καβάλας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα»

«Πρώτη φορά το Επιμελητήριο της Καβάλας πήρε τόσο διχαστικές αποφάσεις»

«Με αφορμή τα δυσάρεστα γεγονότα της διενέργειας του «food festival» θεωρούμε καταρχήν απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου του Επιμελητηρίου της Καβάλας όπου και τέθηκε αρχικά το θέμα, η παράταξή μας πήρε σαφείς αποστάσεις , ζητήσαμε να εκτεθούν όλες οι απόψεις πριν το θέμα πάρει διαστάσεις , για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη και να προσπαθήσουμε να συμβιβάσουμε τις αντιμαχόμενες πλευρές , όπως άλλωστε θα έπρεπε να είναι ο ρόλος του Επιμελητηρίου και τελικά να γίνει το καλύτερο δυνατό για τα μέλη μας (τους επιχειρηματίες) την τοπική οικονομία και φυσικά το καλύτερο για τη πόλη της Καβάλας.

Αντ’ αυτού , το Επιμελητήριο όχι μόνον πήρε σαφή θέση και ξεκάθαρη θέση υπέρ αυτών που δεν ήθελαν την εκδήλωση αλλά προχώρησε παραπέρα αναλαμβάνοντας ρόλο εισηγητή ποινών και ελεγκτή εφαρμογής των «μέτρων καταστολής και νομιμότητας».

Όπως είχαμε προβλέψει, ο υπερβάλλων ζήλος υπεράσπισης ορισμένων «φίλων» θα δημιουργήσει (και όντως δημιούργησε) μεγάλο πρόβλημα σε όλους τους εμπλεκόμενους , σε όλη την οικονομία και στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων.

Πρώτη φορά το Επιμελητήριο της Καβάλας πήρε τόσο διχαστικές αποφάσεις.

Ήδη ξεκίνησαν τα ερωτήματα «πόσο νόμιμα είναι τα πράγματα στο cosmopolis» και άλλα παρεμφερή που μόνη κατάληξη θα έχουν πάλι ντροπιαστικές «εφόδους ελεγκτών με συνοδεία ενόπλων» και «εκδικητικά» πρόστιμα στα μέλη μας.

Ελπίζουμε να μην φτάσουμε την επόμενη φορά που κάποιοι ανήλικοι Καβαλιώτες κάνουν κάποια δράση ή εκδήλωση να ζητήσει το Επιμελητήριο τη σύλληψή τους.

Εμείς ήμασταν εξ αρχής εξαιρετικά επιφυλακτικοί.

Προτείναμε το Επιμελητήριο να λειτουργήσει πυροσβεστικά και συμβιβαστικά αλλά δεν μας άκουσε.

Θέλουμε η κάθε εκδήλωση που γίνεται στο Νομό Καβάλας να είναι επιτυχημένη και ο σκοπός είναι να βοηθάμε προς αυτό αντί να αναζητούμε τρόπους ακύρωσης και αμαύρωσής τους.

Κάθε ενέργεια ή εκδήλωση που είναι επιτυχημένη, είναι όφελος για όλους. Κυρίως δε για τους επιχειρηματίες

Ευχόμαστε, ελπίζουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να σταματήσει αυτός ο «πόλεμος» , ελπίζουμε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Δέμπας να δράσει, έστω και τώρα, για να συντονίσει τα μέρη, να ηρεμήσουν και να μην πληγώνουμε περαιτέρω την οικονομία μας.

Τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού

Ζησίμου Γεώργιος Παύλος, Βακιρτζή Έλσα, Καραγιαννίδης Αντώνης, Μπίλιας Αναστάσιος, Νούση Κατερίνα, Παπαδάκης Χρήστος».