Μια υπέροχη βραδιά που θα επαναληφθεί σύντομα!

Οι έφηβοι εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους και οι ενήλικες έγιναν παιδιά στην εκδήλωση «Έρως, θέρος… εφηβεία» στη δημοτική βιβλιοθήκη

Στον ειδικά διαμορφωμένο για την συνάντησή στο ημι – υπαίθριο χώρο του κτηρίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» υποδέχτηκε, το βράδυ της 17ης Ιουλίου τους εφήβους με μουσικές και ροκ διάθεση, δροσερά αναψυκτικά και σοκολάτες.

Η φανταστική παρουσίαση των χαρακτηριστικών της εφηβείας και της σεξουαλικότητας από την ψυχολόγο Προδρομία Κοθάλη και η ανάγνωση λογοτεχνικών αποσπασμάτων από τη φιλόλογο Χρυσή Κατσακίδου για τον έρωτα από παλαιότερα, νεότερα και σύγχρονα κείμενα έδωσαν τροφή για μια ιδιαίτερα δροσερή συζήτηση. Μια συζήτηση – κατάθεση ψυχής. Οι έφηβοι εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους με ζωντάνια, αμεσότητα και κυρίως με τη φρεσκάδα της νεανικής τους σκέψης.

Οι ενήλικες έγιναν παιδιά και κατέθεσαν τις δικές τους σκέψεις κι αναμνήσεις από την εφηβική τους ηλικία. Το μοίρασμα εμπειριών, αναμνήσεων και γεγονότων τους ένωσε όλους και τους έκανε μια παρέα. Το χιούμορ δεν έλειψε καθόλου από τη βραδιά. Η καθοδήγηση της συζήτησης από την κυρία Κοθάλη διακριτική και η παρέμβασή της καίρια. Απορίες λύθηκαν, αγωνίες κατευνάστηκαν κι ένα πλαίσιο της ερωτικής συμπεριφοράς τέθηκε με σαφήνεια. Η συνάντησή διήρκησε δυόμιση ώρες και τελείωσε γύρω στις 23:30 με την ανάγνωση του Μονογράμματος του Οδυσσέα Ελύτη. Και αν κάποιοι γονείς ανησύχησαν για την ώρα, οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι η συζήτηση τους συνεπήρε και … ξεχάστηκαν.

Επειδή όμως ο Έρωτας δεν αρχίζει μόνο αλλά κάποιες φορές τελειώνει …, το ραντεβού ανανεώθηκε για τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 8:00 το απόγευμα για να μιλήσουν για τις συμπεριφορές που οδηγούν στο χωρισμό και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε βάζοντας τις βάσεις για μια νέα αρχή.