Θάσος: Στην κόντρα Κυριακίδης-Χατζηεμμανουήλ για την ενημέρωση και την… «ενημέρωση»

Σφοδρή αντίδραση του νέου Δημάρχου του νησιού για την «άνευ ουσίας πρόσκληση» του απερχόμενου προς τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους

Ηπρωτοβουλία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής της Θάσου να καλέσει όλους τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους σε ενημερωτική συνάντηση παρουσία, μάλιστα, ορκωτών λογιστών και συνεργατών του Δήμου εξόργισε τον νέο Δήμαρχο του νησιού ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για… «παρωδία»!

Η πρόσκληση που εξέδωσε ο Δήμος Θάσου και η οποία εξεδόθη και ως δελτίο Τύπου ανέφερε αναλυτικά τα εξής:

«Την Πέμπτη 25-07-2019 και ώρα 12:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Θάσου σε ενημερωτική συνάντηση με την Τεχνική Υπηρεσία για τα υπό εξέλιξη και υπό ένταξη χρηματοδοτούμενα και αυτοχρηματοδοτούμενα έργα του Δήμου Θάσου και με την Οικονομική Υπηρεσία για οικονομικά θέματα, με στόχο την προετοιμασία και ενημέρωση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνάντηση θα γίνει παρουσία των ορκωτών λογιστών και εξωτερικών συνεργατών του Δήμου. Παρακαλούμε τους επικεφαλής των παρατάξεων για την ενημέρωση των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού τους».

Η ανακοίνωση Κυριακίδη

Άνευ ουσίας η προσπάθεια του απερχόμενου Δημάρχου να δείξει ότι ενδιαφέρεται να ενημερώσει τη νέα διοίκηση του Δήμου

«Σήμερα, η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Θάσου προσπάθησε να δώσει την εντύπωση ότι έχει διάθεση να ενημερώσει την καινούργια διοίκηση του Δήμου, οργανώνοντας, χωρίς προσυνενόηση, μια συνάντηση όλων των δημοτικών συμβούλων (απερχόμενων και νεοεκλεγέντων), των υπηρεσιών του δήμου, των ορκωτών λογιστών και λοιπών εξωτερικών συνεργατών.

Από τις 25 Ιουνίου έχει κατατεθεί στο γραφείο Δημάρχου γραπτό αίτημα μου για παραχώρηση γραφείου στο χώρο του δημαρχείου και συνάντηση για λεπτομερή ενημέρωση ανά υπηρεσία. Μέχρι και σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος αγνοεί επιδεικτικά τα ως άνω αιτήματα μου.Αντίθετα,προχώρησε στη σημερινή συνάντηση, στην οποία παραβρεθήκαμε δηλώνοντας την αντίθεση μας και αποχωρήσαμε. Η σωστή ενημέρωση επιβάλλει διαδοχικές συναντήσεις ανά υπηρεσία. Τότε μόνο έχει αποτέλεσμα.

Η Σύμπραξη Ευθύνης, ως νέα Διοίκηση του Δήμου Θάσου, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει μια παρωδία ενημέρωσης με την παρουσία της. Παραμένει ενεργό το αίτημα μου προς τον απερχόμενο δήμαρχο για διαδοχικές συναντήσεις ανά υπηρεσία. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον του τόπου.

Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας».