Μαρία Χατζηκωνσταντίνου: Να ανασταλεί και στην Καβάλα η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών

Επιστολή της πολιτευτή της ΝΔ προς τον Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου αναφορικά με την παροχή διευκολύνσεων σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Χατζηκωνσταντίνου,  επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, αναφορικά με την παροχή διευκολύνσεων και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τη ΔΟΥ έως και την 10-01-2020 των κατοίκων των πληγεισών από έκτακτα καιρικά φαινόμενα περιοχών, στις οποίες δεν συμπεριελήφθησαν οι πληγείσες περιοχές του Νομού Καβάλας, όπως η περιοχή του Μυρτόφυτου Καβάλας, της Χρυσούπολης, της Πέρνης και Πετροπηγής, οι οποίες ομοίως υπέστησαν σφοδρές και βαρύτατες καταστροφές.

Αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υφυπουργό, ζήτησε την έκδοση άμεσης απόφασης που θα συμπεριλαμβάνει και τις άνωθι περιοχές του Ν. Καβάλας σε αυτές των οποίων οι κάτοικοι θα απολαύουν τη διευκόλυνση αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τη ΔΟΥ έως και την 10-01-2020.

H επιστολή αυτή αναφέρει σχετικά

«Προς τον κ. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο. Της Μαρίας Χατζηκωνσταντίνου του Γεωργίου, δικηγόρου – ποινικολόγου και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη της Καβάλας (υποψήφια βουλευτής Ν. Καβάλας στις εθνικές εκλογές της 07/07/2019), τηλ: 6977411051, 2510836933, διεύθυνση: Θ.Πουλίδου 1, Καβάλα, email: [email protected]

Καβάλα, 30-07-2019

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με μεγάλη χαρά και ανακούφιση δεχτήκαμε την ανακοίνωση της υπογραφής απόφασής σας για την παροχή διευκολύνσεων και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τη ΔΟΥ έως και την 10-01-2020 των κατοίκων των πληγεισών από έκτακτα καιρικά φαινόμενα περιοχών. Πρόκειται για τους δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας, Σιθωνίας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τους δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δυστυχώς με πολλή μεγάλη λύπη διαπιστώσαμε ότι στις περιοχές αυτές δεν συμπεριελήφθησαν ομοίως πληγείσες περιοχές, όπως η περιοχή του Μυρτόφυτου Καβάλας, όπου την 14/06/2019 το 70% του κάμπου και των αγροτικών καλλιεργειών  επλήγησαν βαρύτατα με ολική καταστροφή από τη σφοδρή χαλαζόπτωση και από την έλλειψη εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας, με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να θωρακίσει τους αγρότες, αλλά και τις περιοχές της Χρυσούπολης, Πέρνης και Πετροπηγής, οι οποίες ομοίως υπέστησαν τις ίδιες ως άνω καταστροφές.

Με την παρούσα επιστολή μου, γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύετε προς τους αγρότες και τις αγροτικές καλλιέργειες, σας γνωστοποιώ το υπάρχον πρόβλημα, θεωρώντας ότι μάλλον εκ παραδρομής δεν συμπεριελήφθησαν στις επιλεχθείσες περιοχές και οι ως άνω αναφερόμενες.

Ως στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, μαχόμενη πολιτευτής και δικηγόρος θερμά σας παρακαλώ να συμπεριλάβετε και τις ανωτέρω περιοχές σε αυτές των οποίων οι κάτοικοι θα απολαύουν τη διευκόλυνση αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τη ΔΟΥ έως και την 10-01-2020.

Μετά τιμής,

Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, πολιτευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (υποψήφια βουλευτής Ν. Καβάλας στις εθνικές εκλογές της 07/07/2019)».