Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα των παιδιών και υποχρέωση των γονιών

Ενημερωτική Εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Παυλίδης» στην Καβάλα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας οφείλει να προασπίζει τη δημόσια υγεία και να ευαισθητοποιεί την κοινότητα για την πρόληψη ασθενειών. Ο εμβολιασμός-πρόληψη είναι η ιατρική πράξη που έχει σώσει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία της Ιατρικής.

Σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες έχουν σχεδόν εκλείψει επειδή διενεργείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Η αίσθηση ασφάλειας, από τις δήθεν εξαφανισμένες ασθένειες (ιλαρά, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα, κ.α.) είναι απατηλή αφού όταν πέσουν τα ποσοστά κάτω από 85% της εμβολιαστικής κάλυψης οι ασθένειες επανεμφανίζονται.

Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι δικαίωμά τους αλλά και υποχρέωση των γονιών τους εφόσον προστατεύοντας το παιδί τους από συγκεκριμένες ασθένειες προστατεύουν και τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Ο εμβολιασμός δεν διενεργείται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες, γιατί πρώτον ορισμένα εμβόλια δεν παρέχουν ανοσία εφόρου ζωής και δεύτερον υπάρχουν νέοι ιοί  που απειλούν και ευπαθείς ομάδες ενηλίκων.

Με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας προσκαλεί όλο τον κόσμο στην ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση για τα εμβόλια το Σάββατο 21/9/2019 από 10.00 έως 13.00 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης», που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.