Η αντιπολίτευση στην ΑΜ-Θ καταγγέλλει τον Κώστα Αντωνιάδη

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» με ανακοίνωση της ασκεί δριμύτατη κριτική στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για την μη πρόσκληση της περιφερειακής συμβούλου της Θάσου στη σύσκεψη για την λειτουργία του Ειρηνοδικέιου του νησιού

Η μη πρόσκληση της Περιφερειακής Συμβούλου της Θάσου Μαρίας Πολυμέρου στην σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας με θέμα την λειτουργία του Ειρηνοδικέιου Θάσου, αποτέλεσε την αιτία της σκληρής ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΑΜΘ, μέλος της οποίας είναι άλλωστε και η μοναδική περιφερειακή σύμβουλος του νησιού! Η «Περιφερειακή Σύνθεση» καταγγέλλει τον Κώστα Αντωνιάδη για αντιδημοκρατική λειτουργία τονίζοντας ότι είναι δημοκρατικά και θεσμικά επιβεβλημένο η δημοκρατικά εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος της Θάσου να ενημερώνεται όποτε συγκαλούνται συσκέψεις με θέματα που αφορούν την ΠΕ στην οποία είναι η μόνη αιρετή. Παράλληλα τονίζει προς τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ότι δεν θα πρέπει να αγνοεί όσους δεν έχουν εκλεγεί με την δική του παράταξη και να να σέβεται την εκλογική ετυμηγορία των πολιτών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Περιφερειακής Σύνθεσης»

«Ο κ. Αντωνιάδης θα πρέπει να σέβεται την εκλογική ετυμηγορία των πολιτών, ακόμη κι αν αυτή δεν του είναι αρεστή»

«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την αντιδημοκρατική λειτουργία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κωνσταντίνου Αντωνιάδη, ο οποίος σε σύσκεψη την οποία  συγκάλεσε στο γραφείο του με θέμα την λειτουργία του Ειρηνοδικείου Θάσου, παρέλειψε να προσκαλέσει ή έστω να ενημερώσει την εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλο της ΠΕ Θάσου, Μαρία Πολυμέρου.

Υπενθυμίζουμε σε όλους, και ιδιαίτερα στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ότι η Θάσος, αν και δεν διαθέτει διοικητική οργάνωση (υπηρεσίες κ.λπ.) αποτελεί ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα, στην οποία καμία δημοκρατική νομιμοποίηση δεν έχουν οι εκλεγόμενοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Καβάλας, όπως ο ίδιος. Αντιθέτως, η ΠΕ Θάσου εκπροσωπείται  από έναν μόνο Περιφερειακό Σύμβουλο, συγκεκριμένα την Μαρία Πολυμέρου, η οποία έχει εκλεγεί και με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό ψήφων τόσο η ίδια, όσο και το ψηφοδέλτιο της παράταξης, με την οποία ήταν υποψήφια. Είναι, λοιπόν, δημοκρατικά και θεσμικά επιβεβλημένο η δημοκρατικά εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος του νησιού να ενημερώνεται όποτε συγκαλούνται συσκέψεις με θέματα που αφορούν την ΠΕ στην οποία είναι η μόνη αιρετή.

Τονίζουμε προς τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ότι η δημοκρατία επιβάλλει έμπρακτα να μην αγνοεί όσους δεν έχουν εκλεγεί με την δική του παράταξη, αλλά να σέβεται την εκλογική ετυμηγορία των πολιτών, ακόμη κι αν αυτή δεν του είναι αρεστή. Ο ορισθείς Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας οφείλει να κατανοήσει ότι η δημοκρατία αποτελεί τρόπο λειτουργίας, η εφαρμογή του οποίου δεν είναι πάντα εύκολη»!