2,2 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για θέσεις σε Παιδικούς Σταθμούς

Το κονδύλιο προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με στόχο να εξασφαλιστούν θέσεις σε Παιδικούς Σταθμούς για παιδιά οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διαθέτει 2.201.246 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για να εξασφαλίσει θέσεις σε Παιδικούς Σταθμούς για παιδιά οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας αφορά συγκεκριμένα σε θέσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για το σχολικό έτος 2019-2020.

Με αυτόν τον τρόπο η Περιφέρεια στηρίζει οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δίνοντας στους γονείς και στους κηδεμόνες των παιδιών που θα φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς τη δυνατότητα να συνεχίζουν να εργάζονται ή να αναζητούν εργασία.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τον 4ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Κομοτηνής και μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη ξεναγήθηκε στον χώρο και είχε ενημέρωση για τη λειτουργία των δομών αυτών από τον Δήμαρχο Κομοτηναίων Γιάννη Γκαράνη και τη διευθύντρια του Σταθμού Ρωξάνη Ζαργιάνη.