«Πόρτα» στην κυβέρνηση και από τους αστυνομικούς της Καβάλας για τον Αντικαπνιστικό Νόμο

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού μας κάνει λόγο για ένα ακόμη «πάρεργο» που φορτώνεται στις πλάτες τους - «Οτιδήποτε μας φέρνει απέναντι στην τοπική κοινωνία, θα μας βρει αντίθετους»

Μετά την αντίδραση της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για αυστηρή επιβολή του Αντικαπνιστικού Νόμου μέσω εντατικών ελέγχων που θα κληθεί να εφαρμόσει στα καταστήματα εστίασης η ΕΛΑΣ, έρχεται και η Ένωση Αστυνομικών της Καβάλας να διατρανώσει την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε ανακοίνωσή τους, οι αστυνομικοί της Καβάλας δια του συνδικαλιστικού τους οργάνου κάνουν λόγο για ένα «πάρεργο» το οποίο ούτε θέλουν αλλά ούτε και μπορούν να επωμιστούν και υπογραμμίζουν ότι κάτι τέτοιο θα τους έβαζε «απέναντι από την κοινωνία».
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας δεν παραλείπει, επίσης, να «καρφώσει» το αρμόδιο Υπουργείο για την πρόσφατη απόφασή του να μεταθέσει στην Περιφερειακή Ενότητά μας τον αριθμό… 0 (!) νέων στελεχών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των αστυνομικών.

Ζητάμε την απαλλαγή μας από κάθε λογής εργασία που δεν μπορούν ή δεν θέλουν κάποιοι να κάνουν…

«Με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο ότι το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι ένα ποσοστό του προστίμου για τον αντικαπνιστικό νόμο θα πηγαίνει στους Αστυνομικούς, ως Ένωση δηλώνουμε κατηγορηματικά σε όλους τους συμπολίτες μας ότι ουδέποτε ζητήσαμε και ούτε πρόκειται να το κάνουμε ποτέ, ποσοστά για όλα αυτά τα πάρεργα που μας έχει φορτώσει διαχρονικά η πολιτεία.

Αντίθετα, ζητάμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τέλους, την απαλλαγή μας από κάθε λογής εργασία που δεν μπορούν ή δεν θέλουν κάποιοι να την κάνουν και δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της Αστυνομίας, που δεν είναι άλλος από την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σθεναρά, να σταματήσει η πολιτεία με τέτοιες αποφάσεις της να μας βάζει απέναντι στην κοινωνία. Με αγώνες έχουμε πετύχει να είμαστε ενεργό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας και οτιδήποτε μας φέρνει απέναντι της θα μας βρει αντίθετους.

Αν η πολιτεία νοιάζεται πραγματικά για εμάς, ας αφήσει τα φιλοδωρήματα και να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου Της Επικρατείας για επιστροφή των μισθών μας στον Αύγουστο του 2012, να ψηφίσει ένα δίκαιο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, να εξοφλήσει ΑΜΕΣΑ τα εκτός έδρας των συναδέλφων μας που εκκρεμεί η εκκαθάριση τους ακόμη και από το 2017 και να ολοκληρώσει επιτέλους τους διαγωνισμούς για την προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων, υλικών και μέσων που θα προστατεύουν τη ζωή μας».

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!!!
0 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ +1 ΠΑΡΕΡΓΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!!!