Διεθνές Κέντρο Φίλων του Osman Kavala με έδρα την Καβάλα

2 χρόνια μετά τη φυλάκιση του Τούρκου επιχειρηματία και ακτιβιστή και λίγο πριν τη διεξαγωγή της δίκης του η Καβάλα, μέσω ΙΚΚΙΚ, κάνει μια ακόμη κίνηση στήριξής του

Μια ακόμη πρωτοβουλία στήριξης του επί δύο χρόνια φυλακισμένου από την Κυβέρνηση Ερντογάν της Τουρκίας Osman Kavala ξεκινάει από την Καβάλα, λίγο πριν ο διεθνούς φήμης επιχειρηματίας-ακτιβιστής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαστεί.

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού ανακοίνωσε την απόφασή του να ιδρύσει «Διεθνές Κέντρο Φίλων του Οσμάν Καβάλα» με έδρα την Καβάλα. Το σκεπτικό της απόφασης της Διοίκησης του ΙΚΚΙΚ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Ο OSMAN KAVALA είναι ιδρυτικό και διακεκριμένο μέλος του Ινστιτούτου μας και Επίτιμος Δημότης Καβάλας. Είναι επίσης Πρόεδρος του ιδρύματος Anadolu Kultur Center, μέλος πολλών διεθνών οργανώσεων και αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για πολλά χρόνια ο OSMAN KAVALA, με καταγωγή από την Καβάλα, βοήθησε στην προσέγγιση και την συνεργασία της πόλης μας με αρκετές πόλεις της Τουρκίας, προς όφελος και των δύο πλευρών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΚΙΚ για μία ακόμη φορά, ομόφωνα δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον OSMAN KAVALA, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος από το Νοέμβριο του 2017, και θέλει να πιστεύει ότι θα έχει δίκαιη και αμερόληπτη δίκη, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων και την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Προς τούτο, αποφάσισε την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σύσταση και λειτουργία με έδρα την Καβάλα, νομικού προσώπου με την επωνυμία: “Διεθνές Κέντρο Φίλων του Οσμάν Καβάλα” με σκοπό τη στήριξη του OSMAN KABALA, Επίτιμου συνδημότη μας μέσα στην φυλακή και την ενίσχυση του αγώνα του αύριο εκτός των φυλακών».