Εκτός «αγοράς» ακόμα 812 κιλά ακατάλληλες αχιβάδες

Σύλληψη 45χρονου για παράνομη κατοχή και μεταφορά οστράκων υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Καβάλα

Δεν έχουν τελειωμό οι συλλήψεις λαθρεμπόρων οστράκων στην περιοχή της Καβάλας και όχι μόνο. Το τελευταίο περιστατικό έχει να κάνει με τον εντοπισμό 812 κιλών οστράκων του είδους αχιβάδα, που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων τα οποία κατασχέθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 45χρονος.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη ΛΣ.-ΕΛΑΚΤ, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ξάνθης στο ύψος του Πετροχωρίου, ΙΧΕ όχημα που οδηγούσε ένας 45χρονος και μετέφερε πενήντα 56 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), βάρους 812kg κιλών χωρίς συνοδευτικά έγγραφα – σήμανση.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), ενώ οι ζώνες αλίευσης στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν κλειστές.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.