Γνωριμία… jazz Ελλήνων και Σουηδών φοιτητών μουσικής [φωτογραφίες]

Για δύο ημέρες στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας εργάστηκαν με στόχο την αλληλεπίδραση και τη πολιτιστική και γνωστική ανταλλαγή

Στα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας, του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και των τμημάτων Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Fridhems Folkhögskola Σουηδίας, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας ένα διήμερο γνωριμίας με φοιτητές και καθηγητές της Τζαζ από Σουηδία και Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, από 28 έως 30 Νοεμβρίου 2019, συναντήθηκαν και εργάστηκαν στην Καβάλα και στο Δημοτικό Ωδείο της Καβάλας δύο ομάδες αποτελούμενες, η κάθε μία, από έξι φοιτητές από κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Anders Vestergård, υποδιευθυντή στο Fridhems Folkhögskola, τον Δήμο Δημητριάδη, αναπληρωτή καθηγητή, ο οποίος διευθύνει το μοναδικό στην Ελλάδα πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών Τζαζ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και τον Ελληνοσουηδό κιθαρίστα και μουσικοσυνθέτη Andrea Hourdakis, εργάστηκαν με στόχο την αλληλεπίδραση και τη πολιτιστική και γνωστική ανταλλαγή μεταξύ Σουηδών και Ελλήνων φοιτητών και καθηγητών.

Εκτός της ευκαιρίας που δόθηκε στους φοιτητές να γνωριστούν μεταξύ τους, να εκφραστούν μουσικά, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν ιδέες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον Μανώλη Παργεντάκη και τους συνεργάτες του σε μια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο Σουηδικό Σπίτι με θέμα τα παραδοσιακά μουσικά όργανα της Ελλάδας και της Ανατολής.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου προσφέρθηκαν εργαστήρια από τους καθηγητές AndersVestergård και Δήμο Δημητριάδη προς τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου της Καβάλας και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου έκλεισε το πρόγραμμα με τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητές της τζαζ και τους καθηγητές τους στην κατάμεστη αίθουσα Γιάννη Α. Παπαϊωάννου του Δημοτικού Ωδείου της Καβάλας.