Αναστασία Ιωσηφίδου: Αυτή είναι η αλήθεια για τα ταμειακά διαθέσιμα και τις επιχορηγήσεις της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ [πίνακας]

Η τέως πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ απαντάει με αριθμούς σε όσους «έχουν αναλάβει εργολαβικά την παραπληροφόρηση και την διασπορά ψευδών ειδήσεων»-Τι παρέλαβε, τι παρέδωσε και τι διαθέτει η Επιχείρηση

Απαντήσεις σε όσους «έχουν αναλάβει εργολαβικά την παραπληροφόρηση και την διασπορά ψευδών ειδήσεων» δίνει η τέως πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης, τις επιχορηγήσεις που δέχτηκε από τον δήμο Καβάλας, αλλά και τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε ο Λάζαρος Σαρηγιαννίδης από πρόεδρος.

Η ανακοίνωση της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Είχα προβλέψει εγκαίρως, ότι η επιχειρούμενη, από την νέα δημοτική αρχή και από τους γνωστούς «πρόθυμούς» της, απαξίωση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, σκοπό είχε τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης. Είναι άλλωστε αυτά που οδήγησαν στην παραίτηση και τον προηγούμενο πρόεδρο της επιχείρησης, ο οποίος προφανώς αρνήθηκε να συντελέσει στην πρακτική αυτή.

Η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020 επαλήθευσε απλά την ακρίβεια της προβλέψεώς μου. Έκτοτε, ο νυν πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ συνεπικουρούμενος από τους ίδιους «πρόθυμους», έχει αναλάβει εργολαβικά την παραπληροφόρηση και την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Έτσι σήμερα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε:

  1. ότι τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέδωσα ανέρχονται σε 2,7 εκ. ευρώ
  2. ότι στην πενταετία η επιχείρηση έλαβε από τον Δήμο ως επιχορήγηση 6,4 εκ.
  3. ότι ψευδώς αναφέρω πως ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει να παρθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα 1,8 εκ. ή αν δεν γίνουν επενδύσεις 1,4 εκ.

Δυστυχώς για όλους αυτούς, πέραν των λόγων υπάρχουν και τα γραπτά κείμενα που αποτυπώνουν με το κύρος αυτών που τα υπογράφουν, την ωμή και αδυσώπητη αλήθεια.

Έτσι στα έγγραφα που προσκομίζω και τα οποία φέρουν τις υπογραφές των αρμοδίων, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης που παρέδωσα στον κ. Σαρηγιαννίδη ανέρχονται σε 3,4 εκ. ευρώ και ότι στον προϋπολογισμό του 2020 φαίνεται ότι θα παρθούν 1.878.254 εκ. ευρώ έναντι 434.450 ευρώ που αναλογούν σε επενδύσεις. Επομένως είναι φανερό ποιος σέβεται την αλήθεια και ποιος επανειλημμένα ασελγεί πάνω της.

Επιπλέον, με τις ίδιες δηλώσεις του ο νυν πρόεδρος, ανέφερε ότι επειδή δεν θα γίνουν τελικά οι επενδύσεις του προϋπολογισμού και δεν θα πραγματοποιηθούν κάποιες άλλες δαπάνες τελικά θα χρησιμοποιηθούν από τα διαθέσιμα περίπου 1 εκ. ευρώ. Δηλαδή ομολογεί ότι τουλάχιστον 1 εκ. θα παρθεί από αυτά μέσα σε μόλις ένα χρόνο!!!

Ποια όμως είναι η αλήθεια για τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης;

Από 1-1-2012 έως την 15-9-2014 οπότε και ανέλαβα, δηλαδή σε 2,5 χρόνια, τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν κατά 800.000 ευρώ, ενώ τότε ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης ήταν 2,2 εκ. ευρώ. Εγώ πέντε χρόνια μετά, απέδωσα τα ίδια ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβα, με την επιχείρηση να έχει κύκλο εργασιών 4,1 εκ. ευρώ. Σήμερα 4 μήνες μετά που παρέδωσα, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι στα 2,7 εκ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τέλος όσον αφορά τα χρήματα που έλαβε επί διοικήσεώς μου ως επιχορήγηση η επιχείρηση από τον Δήμο, ανέρχονται στα 5,5 εκ. ευρώ και όχι βεβαίως 6,4 εκ., όπως ψευδώς αναφέρει ο νυν πρόεδρος, καθώς από το 2014 έως και το 2019 οι καταβολές ήταν οι εξής:

  • 200.000
  • 670.000
  • 1.000.000
  • 1.550.000
  • 1.500.000
  • 630.000

Όμως, ενώ  η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έλαβε αυτό το ποσό, το επιστρέψαμε στον Δήμο και με το παραπάνω, καθώς τα επιχορηγούμενα προγράμματα μέσω του ΒΑΑ και της ΟΧΕ τα οποία δούλεψε η διεύθυνση ανάπτυξης της επιχείρησης και αφορούν το Πηλοθεραπευτήριο, το Φρούριο και άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας, υπερκαλύπτουν τα 5,5 εκ.

Γιατί και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι δημότες μας, στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ιδιοκτησιακά ανήκουν μόνο η Δημοτική Αγορά (και αυτή όχι όλη) και το Εσκή Καπού, ενώ όλα τα άλλα ανήκουν ιδιοκτησιακά στον Δήμο, ο οποίος ως ιδιοκτήτης επωφελείται των έργων και επιχορηγήσεων.

Αυτά για αρχή. Αν χρειαστούν άλλες επεξηγήσεις και κυρίως αν προκληθώ, θα επανέλθω!!