Πρόεδρος… Έντνα!

Μην πέσετε από τα σύννεφα αν ακούσετε δηλώσεις κατοίκων του Θεολόγου της Θάσου που θα λένε ότι γνώριζαν τι γίνονταν στο σπίτι του βιαστή. Γνωστό το «τροπάρι» των νοικοκυραίων!


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Τώρα, για να ξέρω. Μόνον εμένα αφήνει παγερά αδιάφορο όλη αυτή η φασαρία με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Ιωάννα Μάνδρου, ένα από τα στοιχεία που προσθέτουν πολλά στην προσωπικότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου είναι ότι αγαπάει πολύ τις γάτες! Να με συγχωρείς, Ιωάννα μου, αλλά αν είναι έτσι, προηγείται η γειτόνισσά μου η Πελαγία που έχει 23 στην αυλή και 7 μέσα στο σπίτι. Και όλες με ονόματα, παρακαλώ!

Οι συνδικαλιστές της CGT Energie, μετά τη σύλληψη ενός μέλους τους στην προχθεσινή τους πορεία, έκοψαν το ρεύμα στην Αστυνομική Διεύθυνση του Μπορντό. Γίνονται πραγματάκια…

Την ώρα που ο Άδωνις (της… αναπτύξεως) ανακοινώνει «επενδυτική έκρηξη για το 2020», η εταιρεία Δρομέας προγραμματίζει τη μεταφορά της έδρας της στο εξωτερικό. Σαμποτάζ!

Έρευνα από Ηνωμένες Πολιτείες μεριά: τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς δεν μπορούν να βρουν το Ιράκ στο χάρτη. Εικάζω ότι ο τέταρτος θα λογίζεται φωστήρας!

Βορειότερα, στον Καναδά, άρχισε να εφαρμόζεται πρόγραμμα υποχρεωτικών στειρώσεων σε γυναίκες ιθαγενείς!

Ας το «πιάσουμε» από την επίσημη πλευρά: το Υπουργείου Παιδείας αιτιολογεί την αναστολή λειτουργίας 37 νέων τμημάτων σε διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας (μεταξύ αυτών και τεσσάρων από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος που αφορά και στην Καβάλα) τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότιουδέποτε τηρήθηκε η διαδικασία αξιολόγησης από τα αρμόδια Όργανα, μια διαδικασία η οποία θα γίνει από τη νέα Αρχή, με βάση τις απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας των Τμημάτων.

Οκέι λες, αν όντως υπάρχουν τέτοιου είδους «εκκρεμότητες», να καθίσουν εκεί στο Υπουργείο να τις δουν και να αποφασίσουν αναλόγως. Όμως, επειδή μία ημέρα πριν προέκυψε η επίσημη ανακοίνωση δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, βάσει της οποίας η Θεολογική Σχολή της Βοστώνης θα επιχορηγείται κάθε χρόνο με 2.200.000 δολάρια (και μάλιστα αναδρομικά από το 2018!), τίθεται εύλογα το ερώτημα: υπήρξε πριν καμία μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας που «επέτρεψε» αυτή την απόφαση; Απλά προβληματίζομαι…

Λίστα με τα απαγορευμένα συγκροτήματα και τα είδη της μουσικής τους στην ΕΣΣΔ κατά τη δεκαετία του ’80. 

Μακάριος Λαζαρίδης: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών; Μήπως περιμένει εσένα να καταδικάσεις τις δολοφονικές επιθέσεις των αστυνομικών κατά των πολιτών; Λέω…

Και μιας και πιάσαμε τα της Αστυνομίας, ιδού και μία καταγγελία από μία εμβληματική μορφή των προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων, της Κατερίνας Μάτσα: Την Πέμπτη 9/1/2020 το πρωί, 11 θεραπευόμενοι του κλειστού τμήματος της Μονάδας Απεξάρτησης 18ανω επέστρεφαν από το γυμναστήριο, όπου πηγαίνουν κάθε πρωί στον χώρο θεραπείας τους που βρίσκεται στην περιοχή. Συνοδεύονταν από ένα νοσηλευτή και ένα γυμναστή, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα. Επί της Αχαρνών τους σταμάτησαν 8 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και 4 της Ασφάλειας και εντελώς αναίτια υπέβαλαν τους θεραπευόμενους σε σωματικό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων. Στη διαμαρτυρία των συνοδών ότι δεν επιτρέπονται τέτοιες βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε θεραπευόμενους με αυξημένη ευαλωτότητα και μάλιστα στη φάση της ψυχολογικής απεξάρτησης, απάντησαν ότι όχι μόνο θα κάνουν έλεγχο αλλά, επιπλέον το πρόγραμμα θα πρέπει να παίρνει από αυτούς άδεια, όταν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι θεραπευόμενοι για θεραπευτικές δραστηριότητες.

Είπες κάτι, Μακάριε;

Και άλλο… αστυνομικό! Πήγαν οι κάτοικοι των Εξαρχείων στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος για να του κάνουν γνωστό ότι από τότε που πλάκωσαν τα ΜΑΤ κλιμακώθηκαν οι διαρρήξεις και η διακίνηση κι αυτός τους απάντησε πως η άνωθεν εντολή είναι να παταχθεί το πολιτικό έγκλημα κι όχι το ποινικό.

Και σκέφτομαι: το «πολιτικό έγκλημα» δεν προδικάζει και πολιτικούς κρατούμενους;

Στα καλλιτεχνικά νέα τώρα, με την Κάρμεν Ρουγγέρη να δηλώνει ότι υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που της αρέσουν, ότι δεν τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι, ότι υπάρχουν πολλοί άξιοι πολιτικοί και ένας από αυτούς είναι ο Άδωνις, τον οποίο μάλιστα τον αγαπά πάρα πολύ, επειδή είναι πάντοτε μελετημένος και επειδή τρελαίνεται για τη μυθολογία…

Η δικιά μου λατρεία για τη Ρουγγέρη είναι νομίζω γνωστή και πολλαπλώς εκφρασμένη.

Μόνο με μαστίγωμα θα έγραφα τραγούδια στη Φουρέιρα, δήλωσε ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Όπερ μεθερμηνευόμενο, το κρατούσε καλά το καμουτσίκι η Φωτεινούλα η Δάρρα.

Μία συγκλονιστική φωτογραφία του Δημήτρη Χαρισιάδη. 1944. Μαυραγορίτες ελαιολάδου στην Αθήνα. Από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη. 

Μάκης Βορίδης: Δίνουμε τα εργαλεία τα οποία επιτρέπουν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς να σταθούν ανταγωνιστικά. Αγρότες με… τσεκούρια!

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 69% των Ελλήνων και των Ελληνίδων πιστεύει ότι ο σημαντικότερος ρόλος της γυναίκας είναι να φροντίζει το σπίτι και την οικογένεια! Και την Πατρίδα; Τη Θρησκεία; Εμείς; Α, δεν στρέω…

Πάει, χάλασε ο κόσμος! Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ έγινε vegan!

Απορία. Αυτός ο Κοινωφελής Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων» που φέρεται ως υπεύθυνος για την καμπάνια ενάντια στις αμβλώσεις, έχει τόσα χρήματα στα ταμεία του για να μπορεί να διαφημίζει τις απόψεις του στους χώρους του Μέτρο;

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, κοντοζυγώνουν οι μέρες που θα δούμε και αφίσα να «λέει» Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ!

Ένα από τα θετικά της μέχρι τώρα πορείας του Θόδωρου Μουριάδη είναι ότι αποφεύγει να εμφανίζεται στις κοπές βασιλόπιτας των διάφορων τοπικών φορέων. Όπως επίσης και η απόφασή του να μειώσει κατά το ήμισυ το ποσό επιχορήγησης του Δήμου για το ΑirSea Show. Μια χαρά!

Από την άλλη, στην κεντρική μας πλατεία θα έχουμε… θρησκευτικό event! Σε ποια δεκαετία είπαμε ότι μπήκαμε;

Η Πρεσβεία του Ιράν έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Καθημερινή και οι υπεύθυνοι ύλης την «έχωσαν» στις επιστολές των αναγνωστών! Πάλι καλά, αν σκεφτούμε ότι υπάρχει και στήλη για… διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Να σας ρωτήσω κάτι (στο… αυτί); Γιατί όποτε βλέπω τον Κώστα Παπακοσμά «πρώτο τραπέζι πίστα» στις κοινωνικές εκδηλώσεις της πόλης, το μυαλό μου πάει αμέσως στον ήρωα του βιβλίου του Θόδωρου Θεοδωρίδη Υπεύθυνος Υποκλυσμών; Σύμπτωση;

Αφήστε ήσυχο τον Αλέξη Γεωργούλη. Τόσος είναι, αυτές τις επιλογές θα κάνει. Αν θέλετε να κράξετε, χτυπήστε την πόρτα εκείνων που τον επέλεξαν για υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Πάντως και με κάθε ειλικρίνεια, προτιμώ την «πολιτική ελαφρότητα» του Γεωργούλη από την «πολιτική ωριμότητα» του Βορίδη, του Άδωνι και του Πλεύρη…

Όσοι κάνουν αίτηση για να εργαστούν στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Market In, πρέπει να αναγράφουν υποχρεωτικά στο βιογραφικό τους και το… θρήσκευμά τους! Το e-mail είναι προαιρετικό!

Με ποιο συγκρότημα χορεύει αυτός;

Όταν ο Νίκος Παππάς ίδρυσε το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, ο Κωνσταντίνος Συνολάκης έσπευσε από τους πρώτους να το ειρωνευτεί και να το χλευάσει. Προχθές ο Συνολάκης ανέλαβε την προεδρεία του!

Μην πέσετε από τα σύννεφα αν ακούσετε δηλώσεις κατοίκων του Θεολόγου της Θάσου που θα λένε ότι γνώριζαν τι γίνονταν στο σπίτι του βιαστή. Γνωστό το «τροπάρι» των νοικοκυραίων!

Πού να το φανταστώ ο έρμος ότι για να προκόψω στην πολιτική έπρεπε να έχω… μάστερ αναλυτικής φιλοσοφίας! Ναι, σαν αυτό του Μπογδάνου!

Επειδή πολύ προβλήθηκαν οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου (και αυριανής Προέδρου της Δημοκρατίας), ας θυμηθούμε και τρεις περιπτώσεις που «έβαλε» και το δικό της χεράκι…

  • Τον Γενάρη του 2012 απορρίπτει τους ισχυρισμούς των δήμων σχετικά με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό.
  • Τον Ιούλη του 2012 απορρίπτει το αίτημα ακύρωσης της απόφασης για παραχώρηση 4.000 στρεμμάτων σε Σκουριές και Μαντέμ Λάκκο στην Ελληνικός Χρυσός και για τη διακοπή της υλοτόμησης.
  • Τον Φλεβάρη του 2015 απορρίπτει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων στις Σκουριές διατάσσοντας τη συνέχιση των έργων των μεταλλείων.

Στην άλλη που έκρινε νόμιμες και συνταγματικές τις περικοπές μισθών, συντάξεων και την κατάργηση των δώρων των εορτών, ας μην αναφερθώ…

Γιατί η επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μού μοιάζει σαν να «βγάζει» άχρηστους τον Κουμουτσάκο, τον Χρυσοχοΐδη και τον Στεφανή;

Από την άλλη, έχεις και την Όλγα Τρέμη να βάζει δύσκολα στον Χρυσοχοΐδη λέγοντάς του: μου δίνετε την εντύπωση ενός ανθρώπου που έχει σηκώσει τα μανίκια, δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και βρίσκεται σε μια συνεχή εγρήγορση. Πέφτω μέσα;

Όξωωωωωω…