«Κόκκινη» κάρτα Μητσοτάκη σε Ζαγοράκη

Ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον Καβαλιώτη ευρωβουλευτή από την ομάδα της ΝΔ μετά τις δηλώσεις του περί πιθανότητας ανεξαρτητοποίησης του σε περίπτωση που υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ

Την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Θοδωρή Ζαγοράκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στην Ευρωβουλή έκανε γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά τη δήλωση του ευρωβουλευτή ότι δεν μπορεί να είναι στην ίδια πολιτική στέγη με αυτούς που όπως υποστηρίζει βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ!

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης», ήταν η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε πως μέχρι το απόγευμα (28/1) η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κάτι που σημαίνει ότι ΠΑΟΚ και η Ξάνθη δεν θα υποβιβαστούν από τη Super League.

Στις δηλώσεις του κ. Πέτσας είπε: «Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Καβαλιώτης Ευρωβουλευτής είχε προβεί το βράδυ της Δευτέρας (27/1), μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΕΕΑ, σε μια αιχμηρή δήλωση όπου μεταξύ άλλων ανέφερε «Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ’ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί».