Κρούσμα κορωναϊού στη Βόρεια Ελλάδα; 62χρονος Έλληνας εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα

Ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης-Σε ετοιμότητα όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ αυτών και της Καβάλας

«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κορωναϊού. Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα, το οποίο ελέγχεται στην πόλη.

Όπως μετέδωσε το voria.gr, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, πρόκειται για Έλληνα, 62 ετών. Προ εικοσαημέρου είχε ταξιδέψει στην πόλη Ουχάν της Κίνας, απ’ όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός.

Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2020 στο Νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ, για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν ως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς τα οποία έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορωναϊού στην Ελλάδα, ενώ όπως ανέφερε εκ νέου την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2020 ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, όλες οι μονάδες Υγείας στη χώρα, μεταξύ αυτών και το Νοσοκομείο της Καβάλας, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα (διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του).