Θέλετε να δείτε το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με άλλο… μάτι; Νά η ευκαιρία!

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου «φέρνει» έναν διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με πολλαπλά κίνητρα-Οι τρόποι συμμετοχής, οι γενικοί και οι ειδικοί όροι, το θέμα του διαγωνισμού και τα βραβεία

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου δίνει την ευκαιρία να δούμε το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με άλλο… μάτι και συγκεκριμένα, φωτογραφικό, μέσα από τη διοργάνωση ενός διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα «Χειμώνας στο ΕΠΑΜΑΘ».

Ο Φορέας Διαχείρισης (Φ.Δ.) Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου είναι Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Είναι το θεσμοθετημένο όργανο διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ) και περιλαμβάνει τις προστατευόμενες περιοχές των υγροτόπων Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας, Λίμνης Ισμαρίδας και της ευρύτερης περιοχής τους.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να κάνει περισσότερο γνωστό το ΕΠΑΜΑΘ στο σύνολο του τοπικού πληθυσμού, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί την ευκαιρία και το κίνητρο για όλους να επισκεφθούν το Εθνικό Πάρκο, να έρθουν σε γνωριμία με τη φύση και να νιώσουν την ευεξία της ζωής.

Καλούνται να συμμετέχουν όλοι: ερασιτέχνες, επαγγελματίες, λάτρεις της φωτογραφίας ή/και της φύσης, αλλά και μέλη συλλόγων ή οργανώσεων, όπως αυτών που ασχολούνται με τη φωτογραφία και το περιβάλλον.

Γενικοί όροι συμμετοχής

  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ελεύθερη σε όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους
  • Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν ληφθεί αποκλειστικά εντός του ΕΠΑΜΑΘ και της περιοχής ευθύνης του Φ.Δ.
  • Οι λήψεις θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020
  • Η θεματολογία είναι ελεύθερη π.χ. χλωρίδα, πανίδα, ανθρωπογενές περιβάλλον κλπ.

Ειδικοί όροι συμμετοχής

Στον διαγωνισμό η/ο κάθε διαγωνιζόμενη/νος θα συμμετέχει με την αποστολή 1 έγχρωμης ή ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Συμμετοχές γίνονται δεκτές όσες αποσταλούν έως και την 6η Μαρτίου 2020 (ημερομηνία αποστολής ταχυδρομείου).

Οι φωτογραφίες κάθε διαγωνιζόμενης/ου θα περιέχονται σε ψηφιακή μορφή (μορφότυπο .jpg) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected] ή μέσω ταχυδρομείου έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020. Οι φωτογραφίες στην έντυπη μορφή τους θα αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου, courier ή ιδιοχείρως, έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.

Λήξη Διαγωνισμού

Ως επίσημη ημερομηνία λήξης υποβολής συμμετοχών (έντυπη μορφή: φωτογραφικό χαρτί 20χ30 εκατοστά) ορίζεται η Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020. Οι φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή (.jpg) θα μπορούν να υποβάλλονται από την 1η Δεκεμβρίου 2019 έως και την 6η Μαρτίου 2020 με αποστολή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email): [email protected] ή ταχυδρομικά σε ψηφιακό μέσο αποθήκευσης.

Νικητές του διαγωνισμού

Νικητήρια φωτογραφίας Κοινού
Όλα τα αρχεία που θα υποβληθούν μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία, θα ανέβουν στη σελίδα του Φ.Δ. στο facebook εδώ όπου και θα μπορούν οι επισκέπτες να «ψηφίσουν» την αγαπημένη τους φωτογραφία, κάνοντας like στη σελίδα του Φ.Δ. και στην αντίστοιχη φωτογραφία. Οι 4 πρώτες φωτογραφίες που θα διακριθούν, θα είναι και οι νικητήριες.

Νικητήρια φωτογραφία Κριτικής Επιτροπής
Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από αναγνωρισμένους φωτογράφους και θα αποφανθεί για τις καλύτερες φωτογραφίες έτσι όπως θα τις αξιολογήσει με δικά της αποκλειστικά κριτήρια. (Δεν θα αξιολογήσει τις νικήτριες φωτογραφίες από την κατηγορία Κοινού). Οι 4 φωτογραφίες που θα διακριθούν, θα είναι και οι νικητήριες.

Βραβεία

Οι διακριθέντες του διαγωνισμού θα τύχουν της δυνατότητας 2 διανυκτερεύσεων σε 8 ξενοδοχειακές μονάδες που δραστηριοποιούνται εντός του ΕΠΑΜΑΘ (ημερολογιακή διαμονή κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση της επιχείρησης) οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόταση του Φ.Δ.

Επίσης, στην καλύτερη φωτογραφία και από τις δύο κατηγορίες νικητών θα αποδοθεί ο τίτλος «Φωτογραφία του ΕΠΑΜΑΘ 2020» και στον συμμετέχοντα ο τίτλος «Φωτογράφος του ΕΠΑΜΑΘ 2020» ο οποίος θα κερδίσει ξεναγήσεις στους χώρους των Κέντρων Πληροφόρησης του Φ.Δ.:

  • Δέλτα Νέστου και στις κοντινές προστατευόμενες περιοχές.
  • Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και στις κοντινές προστατευόμενες περιοχές

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στον Φορέα Διαχείρισης (κ. Απόστολο Κελεμίδη)

  • μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected] με την ένδειξη: Για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Χειμώνας στο Ε.Π.Α.ΜΑ.Θ.»
  • ή τηλεφωνικά στο 25410 96646
  • ή στην ιστοσελίδα του Φ.Δ. εδώ στα Νέα/Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου όπου βρίσκεται η προκήρυξη

*Φωτογραφία: ellinikifysi.gr