Με πλαστική βάρκα απ’ την Τουρκία, με Ταξί στην Ελλάδα

Σύλληψη 4 διακινητών και 12 μη νόμιμων μεταναστών στη Γεμιστή του Έβρου και στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν την Τρίτη (25-2), στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, 4 διακινητές, ένας 46χρονος ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 39, 30 και 26 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (25-2), στην παρέβρια περιοχή του Γεμιστής Έβρου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού συνέλαβαν τους 2 διακινητές, ηλικίας 30 και 26 ετών, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, 9 μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 30 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της Τρίτης (25-2) στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε ΔΧΕ αυτοκίνητο (Ταξί) μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα 3 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, μία πλαστική βάρκα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.