Κορονοϊός: Κλειστά για 14 μέρες και όλα τα ιδιωτικά φροντιστήρια

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικών δομών εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, κλείνουν και τα φροντιστήρια για 14 ημέρες. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικών δομών εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τις επόμενες 14 ημέρες (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού και παράλληλα τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

*Πηγή: cnn.gr Φωτογραφία: efsyn.gr