Άλκης Ζοπόγλου: Το Cosmopolis θα γίνει και θα κάνει την ποιοτική διαφορά

Δήλωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ σχετικά με το μέλλον του θεσμού με «φόντο» την πανδημία του κορονοϊού

Έναν σχεδόν μήνα με την επίσημη παρουσίαση [διαβάστε περισσότερα εδώ] αλλά και το λανσάρισμα του νέου λογοτύπου και της νέας ιστοσελίδας του όπου έχει ήδη αναρτηθεί το σύνολο σχεδόν του ανανεωμένου του προγράμματος και το νέο Φεστιβάλ Cosmopolis «κλυδωνίζεται» -όπως, άλλωστε, όλες οι αντίστοιχες εκδηλώσεις παγκοσμίως- από τον νέο κορονοϊό.

Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στην επίσημη Σελίδα του Cosmopolis στο facebook ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ διαβεβαιώνει ότι η διοργάνωση θα γίνει, «ίσως όχι όπως είχε σχεδιαστεί», αλλά θα γίνει, υπογραμμίζοντας ότι «ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες θα κάνουμε την ποιοτική διαφορά».

Ο Άλκης Ζοπόγλου γνωστοποιεί επίσης ότι το τελικό πρόγραμμα του Cosmopolis 2020 θα ανακοινωθεί σύντομα, σε κάθε περίπτωση πριν το Πάσχα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis.

Με βάση την τρέχουσα κατάσταση, θα επιλέξουμε το καλύτερο…

Εξακολουθούμε να μην ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον. Υπάρχουν επιστημονικά μοντέλα και γραφήματα που έρχονται σε μας από κάθε γωνιά της γης και κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό. Συνεπώς, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στο Cosmopolis με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις.

Δεν γνωρίζουμε σε ποια μορφή ακριβώς θα καταλήξουμε, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχουμε φτιάξει πολλά μοντέλα υλοποίησής του από τα οποία με βάση την τρέχουσα κατάσταση θα επιλέξουμε το καλύτερο.

Το αναδιαμορφώνουμε καθημερινά και ακούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Το Cosmopolis θα γίνει, όχι ίσως όπως το είχαμε σχεδιάσει, αλλά θα γίνει.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα και σίγουρα πριν το Πάσχα. Το Cosmopolis θέλει να κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους καλλιτέχνες της περιοχής μας αλλά και της χώρας μας που πλήττονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Θα δώσουμε το οριστικό πρόγραμμα όταν θα έχουμε απαντήσεις και να είστε σίγουροι ότι ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες θα κάνουμε την ποιοτική διαφορά.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συμβάλλουμε στο να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο κοινωνικός ιστός της πόλης μας και να επανέλθουμε από αυτή τη δοκιμασία ενωμένοι. Άλλωστε, όπως έχει ειπωθεί, η τέχνη είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να έρθουν οι άνθρωποι κοντά.

Παραμένουμε στα σπίτια μας και εργαζόμαστε σκληρά για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και αβέβαιη στιγμή για όλο τον κόσμο.

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας.

Για το Cosmopolis festival
Άλκης Ζοπόγλου
Καλλιτεχνικός Διευθυντής