Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη σίτιση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων

Η παράταξη του Χρήστου Ποτόλια ζητάει να πληροφορηθεί τα σχέδια της διοίκησης του Δήμου Καβάλας για το ζήτημα

Τους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος Καβάλας προτίθεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη φροντίδα και τη σίτιση των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων, ζητάει να πληροφορηθεί η Λαϊκή Συσπείρωση. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το ζήτημα δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Οι εξαγγελίες Χαρδαλιά δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις για τη σίτιση και τη φροντίδα των ζώων»

«Σχετικά με τη σίτιση και φροντίδα χιλιάδων ζώων κάθε είδους και με τις εξαγγελίες του κ. Χαρδαλιά για τον τρόπο σίτισης και φροντίδας τους, το πρόβλημα γιγαντώθηκε καθώς δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης για σίτιση και φροντίδα αδέσποτων και δεσποζόμενων ζωντανών πλασμάτων. Επίσης με τις συγκεκριμένες εξαγγελίες δημιουργήθηκε μία καινούργια αλυσίδα γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες. Επί πλέον τα μαγαζιά εστίασης που τάιζαν κατά τόπους αδέσποτα ζώα είναι κλειστά με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται.

Ρωτάμε τη διοίκηση του Δήμου αν έχει αντιμετωπίσει με συγκεκριμένο τρόπο:

  1. Για τα οικόσιτα ζώα σε εξοχικά εντός και κυρίως εκτός των ορίων του Δήμου που χρειάζεται να σιτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πεθάνουν από την πείνα.
  2. Για τους μεμονωμένους φιλόζωους που μέχρι πρότινος τάιζαν αδέσποτα ζώα σε διάφορες περιοχές και τώρα από φόβο του προστίμου, εφόσον οι βεβαιώσεις μετακίνησης δεν το προβλέπουν.
  3. Για τις περιπτώσεις συμπολιτών μας που επικοινωνούν με το Δήμο, βάσει και των οδηγιών της πολιτείας, για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παρεμβάσεων για αδέσποτα στην περιοχή τους, αλλά ο Δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί λόγω του ότι υπολειτουργεί με μειωμένο προσωπικό λόγω της πανδημίας.
  4. Αν έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούν οι πολίτες που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα, όπου δει, ως απολύτως απαραίτητη ανάγκη, ώστε να μπει στη φόρμα μετακίνησης του Υπουργείου, ως ξεχωριστή περίπτωση».