Μόνιμη μείωση της εγγύησης νερού στη ΔΕΥΑΚ ζητά ο Μάκης Παπαδόπουλος

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας κάνει λόγο για «άδικη χρέωση» και καλεί Δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ «να σταματήσουν να απαξιώνουν τον θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου»

Την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης της ένστασης του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καβάλας κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για κατάργηση της «άδικης χρέωσης» των 30 ευρώ για την επικαιροποίηση στοιχείων καταναλωτή επικαλείται ο Μάκης Παπαδόπουλος, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να την καταργήσει τελείως.

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας σημειώνει ότι ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης «απαξιώνουν τον θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας» και ζητούν η επικαιροποίηση στοιχείων των καταναλωτών νερού να συνεχιστεί απρόσκοπτα, χωρίς τη χρέωση των 30 ευρώ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου.

«Τον Δεκέμβριο του 2019 η ΔΕΥΑΚ αποφάσισε να χρεώνει τους δημότες με εγγύηση 30 ευρώ για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, ενώ είναι παλαιοί καταναλωτές.

Ωστόσο οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντιδράσαμε. Φέραμε την απόφαση της ΔΕΥΑΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο (γιατί αυτό είναι ΑΡΜΟΔΙΟ να εγκρίνει τέτοιες αποφάσεις), απορρίψαμε τη χρέωση των 30 ευρώ και αποφασίσαμε η ΔΕΥΑΚ να καταργήσει την άδικη χρέωση στην επικαιροποίηση και να μειώσει μόνιμα την εγγύηση.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έκανε ένσταση κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (με τον ισχυρισμό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι «αναρμόδιο»), αλλά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης την απέρριψε.

Καλούμε για πολλοστή φορά τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ:

  • να σταματήσουν να απαξιώνουν τον θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • να συνεχίσει η ΔΕΥΑΚ τη διαδικασία της επικαιροποίησης χωρίς καμία χρέωση σε όσους δημότες έχουν υφιστάμενες συνδέσεις.
  • να μειώσουν μόνιμα την εγγύηση κατανάλωσης νερού στα 30 ευρώ για τους νέους καταναλωτές».