Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας-ΚΙΝΑΛ με φόντο το «Υπερταμείο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας απαντάει στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που επί της ουσίας ακυρώνουν μεταβιβάσεις ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στο «Υπερταμείο»

Τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που επί της ουσίας ακυρώνουν μεταβιβάσεις ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στο «Υπερταμείο» επικαλείται το Κίνημα Αλλαγής και ζητά από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα στην «αποδέσμευσή» τους.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος «καρφώνει» σε ανακοίνωσή της και την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για υποθήκευση δημόσιας περιουσίας με τρόπο «νομικά και ηθικά απαράδεκτο» (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας απαντάει στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «παραβλέπει τα όσα συμβαίνουν με το ΤΑΙΠΕΔ, έναν φορέα εκποίησης της δημοσίας περιουσίας που συστάθηκε τον Ιούλιο του 2011 επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου» και υπενθυμίζει ότι η «περίοδος των μνημονίων ήταν αποτέλεσμα της καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας από τα κόμματα του δικομματισμού, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».

Η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Καβάλας καταφέρεται του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επιστροφή από την ΕΤΑΔ ακινήτων σε δήμους. Μας κάνει εντύπωση, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, η επιλογή αυτή.

Αυτές τις μέρες που το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει την αλάνα της Ηρακλείτσας και ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα Λιμάνια μας, το ΚΙΝΑΛ επιλέγει να καταφερθεί εναντίον του υπερταμείου της ΕΤΑΔ που είναι δημόσιος φορέας και σε καμία περίπτωση δεν ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, ενώ παραβλέπει τα όσα συμβαίνουν με το ΤΑΙΠΕΔ, έναν φορέα εκποίησης της δημοσίας περιουσίας που συστάθηκε τον Ιούλιο του 2011 επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου και που μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του αρκετές εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας.

Πέραν αυτού, παραβλέπει ότι οι αιτίες για τη δημιουργία τέτοιων οργανισμών και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας που ζήσαμε την περίοδο των μνημονίων ήταν αποτέλεσμα της καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας από τα κόμματα του δικομματισμού, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, από την μεταπολίτευση και για σαράντα χρόνια.

Σήμερα που αντιμετωπίζουμε μια καταστροφική πολιτική από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα εργασιακά και σε βασικές λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η υγεία, η παιδεία και κοινωνική πολιτική, είναι τουλάχιστον άστοχο να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα με τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Οι συμπολίτες μας περιμένουν θέσεις και απόψεις για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης που επέρχεται, ώστε να μην ξαναβρεθούμε στη θέση που μας έφεραν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία το 2010.