Η Καβάλα θυμάται τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ημέρας Εθνικής μνήμης

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων Κτηρίων, φωταγώγηση του Φρουρίου, απόδοση τιμών από την  ΧΧ ΤΘΜ καθώς επίσης και μνημόσυνο και επιμνημόσυνη δέηση περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, στην πόλη της Καβάλας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινήσουν με την επίσημη έπαρση της σημαία στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

08:00: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

09:45: Απόδοση τιμών με μέριμνα της  ΧΧΤΘΜ.

10:00: Τέλεση Μνημοσύνου μετά την Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του  Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο έφορος του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», Εμμανουήλ Ζαχαρόπουλος.

10:45: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης Καβάλας, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Αντιπρόεδρο ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων, Οργανώσεων των γυναικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τήρηση Ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Πέρας Τελετής.

18:50: Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τελετάρχης των εκδηλώσεων ορίστηκε ο Αλέξανδρος Αρμάγος υπάλληλος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της  Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και η Ιωάννα Μηλιάδου, Δημοτική Αστυνομικός του Δήμου Καβάλας.