Συλλήψεις παράνομων διακινητών σε Καβάλα και Ξάνθη

Προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 12 μή νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό ΙΧΕ αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε στην πόλη της Ξάνθης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό-διακινητή ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο δράστης προωθούσε με το παραπάνω αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και μεταφέρει, παράνομα,  στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) ΙΧΕ αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.