Καβάλα: Μετράνε… τρύπες από το αλάτι στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου

Νυρεμβέργης και 7ης Μεραρχίας παρουσιάζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς και πολλοί συνοικιακοί δρόμοι

Ανοιχτές «πληγές» σε κεντρικές αλλά και συνοικιακές οδούς άφησε πίσω του ο χιονιάς που έπληξε την Καβάλα, με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να τρέχει κυριολεκτικά να… κλείσει τρύπες!

Συγκεκριμένα, η εκτεταμένη ρίψη αλατιού επί μέρες για την αντιμετώπιση του παγετού προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην οδοποιία του δήμου Καβάλας, με τη δήμαρχο να υπογράφει την Τρίτη 17/01/2017 τη σύμβαση με εργολάβο για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων σημείων της ασφάλτου.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Εγνατία» για το θέμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φίλιππος Φιλιππίδης παραδέχθηκε πως το αλάτι έπληξε κεντρικούς δρόμους, αλλά και στενά της πόλης.

«Το αλάτι μάς έκανε ζημιές στην άσφαλτο, διότι δημιουργεί τρύπες. Ειδικά σε κομμάτια ασφάλτου που είναι παλιά ή δεν είναι καλά κολλημένα, οι τρύπες φαίνονται, γιατί φεύγουν ολόκληρα κομμάτια. Ήμασταν τυχεροί γιατί προχθές (σ.σ. Τρίτη) η δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση με τον εργολάβο που ανέλαβε αυτή τη δουλειά, να κλείνει τρύπες στο οδόστρωμα. Είχαμε κάποια γραφειοκρατικά θέματα και τα ξεπεράσαμε, οπότε μόλις φτιάξει ο καιρός οριστικά θα αρχίσει το συνεργείο να δουλεύει», σημειώνει ο ίδιος.

ς Μεραρχίας και Νυρεμβέργης τα… μεγάλα θύματα του αλατιού

Δύο είναι οι κεντρικοί οδοί της Καβάλας που υπέστησαν τις μεγαλύτερες φθορές. «Τα μεγαλύτερα προβλήματα ως επί το πλείστον υπάρχουν στις οδούς 7ης Μεραρχίας και Νυρεμβέργης. Εννοείται ότι φθορές υπάρχουν και μέσα στα στενά της πόλης, απλά προτεραιότητα είναι τα κομμάτια που σηκώνουν τη βαριά κυκλοφορία του δήμου.

»Σε πολλά σημεία από αυτούς τους δρόμους θα κάνουμε αντικατάσταση τάπητα, δηλαδή θα μπει ο εργολάβος που ανέλαβε τις ασφαλτοστρώσεις και θα κάνει την απόξυση του παλιού και θα περάσει νέο στρώμα ασφάλτου. Όπου υπάρχουν στις γειτονιές τρύπες,  πάντως,  μπορεί ο κόσμος πολύ ευχαρίστως να επικοινωνεί με τον δήμο και να μας υποδεικνύει το σημείο», προτρέπει τους πολίτες ο αντιδήμαρχος εξηγώντας: «Οι επιβλέποντες μηχανικοί θα κυκλοφορήσουν και αυτοί για να εντοπίσουν φθορές, αλλά θέλουμε ο κόσμος να μας ενημερώσει για τα ακριβή σημεία».

Αναφορές για φθορές στην άσφαλτο πάντως έχουν γίνει και από κατοίκους του πρώην δήμου Φιλίππων και ειδικότερα στις Κρηνίδες.

Ανάμνηση ο… φωτοκαταλυτικός τάπητας, γκρινιάζουν οι επαγγελματίες

Πολύ κουβέντα έγινε τους προηγούμενους μήνες και για την εικόνα, αλλά και την χρησιμότητα του έργου του φωτοκαταλυτικού γαλακτώματος που έπεσε στις οδούς Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού και αν στην μεν πρώτη ακόμα αντέχει, στην δεύτερη πολλοί επαγγελματίες μουρμουρίζουν πως το γαλάκτωμα σύντομα έγινε… ανάμνηση και αδίκως ταλαιπωρήθηκαν.

Διαφορετική γνώμη έχει ο κ. Φιλιππίδης, υποστηρίζοντας: «Αυτή τη στιγμή στεγνό δεν το είδαμε πως είναι, παρόλα αυτά είναι ένα υλικό πρωτοποριακό, το οποίο μετά τον δήμο Αμαρουσίου, πρώτος το τοποθέτησε ο δήμος Καβάλας.

»Τώρα το πως θα εξελιχθεί το έργο νομίζω ότι πρέπει τουλάχιστον μέσα στην προθεσμία συντήρησης του έργου που είναι 15 μήνες να δείξει τί αντοχές έχει. Το έργο δεν έχει παραπάνω από 4 μήνες που παραδόθηκε και σε αυτό το διάστημα δεν μπορείς να κρίνεις το πως συμπεριφέρθηκε.

»Πρέπει να καθαριστεί και να σκουπιστεί. Έχει πέσει και το αλάτι, δεν ξέρουμε τη συμπεριφορά του τώρα. Δεν πρέπει να κρίνουμε βιαστικά, να κάναμε ένα οδόστρωμα που να ξεκόλλαγε αύριο να πούμε ότι είναι δουλειά της πλάκας, αλλά εδώ δεν υπάρχουν προηγούμενα στοιχεία για το πως συμπεριφέρεται στην βροχή, στο χιόνι ή στο αλάτι», αναφέρει ο κ. Φιλιππίδης.