«Δυνατό» ξεκίνημα για το 2017 με πολύ τραγούδι και χορό για τους Δυτικομακεδόνες της Καβάλας

Ένας από τους πλέον δραστήριους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Καβάλας έκοψε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα παρουσία πλήθους μελών, φίλων αλλά και επισήμων

Στο παραδοσιακό κέντρο «Μιχάλης», στο Περιγιάλι, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας, παρουσία πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου και αλλά και επισήμων που τίμησαν με την παρουσία τους τη δράση και την προσφορά του.

Πριν το κόψιμο της παραδοσιακής βασιλόπιτας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξης Γούλας επέδωσε τιμητική πλακέτα στην τ. πρόεδρο των Δυτικομακεδόνων της Καβάλας Αφροδίτη Χατζηπαππά για τη συνολική προσφορά της στον Σύλλογο.

Η τ. πρόεδρος του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας Αφροδίτη Χατζηπαππά παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα για τη συνολική προσφορά της στον Σύλλογο, από τον νυν πρόεδρο Αλέξη Γούλα

Ο κ. Γούλας, καλωσορίζοντας του παρευρισκομένους, αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ανέφερε: «Κάθε χρόνο, έχουμε τη χαρά να διοργανώνουμε τον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας. Φέτος οι καιρικές συνθήκες μας επέβαλαν να αναβάλλουμε την κοπή της πίτας μας την προηγούμενη εβδομάδα και να την κόψουμε σήμερα. Πολλά λόγια δεν θα πούμε… Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος έχει τμήμα ζωγραφικής, τμήμα παραδοσιακών χορών και τμήμα σκάκι. Έχουμε διοργανώσει ή συμμετείχαμε σε 26 δράσεις μέσα στο 2016, προσπαθούμε να διευρύνουμε τις συμμετοχές μας και σίγουρα δεν σταματάμε λεπτό! Από όλους εσάς, το μόνο που ζητάμε είναι συμμετοχή. Με την παρουσία σας δώστε μας δύναμη να συνεχίσουμε».

Ο κ. Γούλας επίσης ενημέρωσε για την πρώτη, ήδη προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου. Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:30, οι Δυτικομακεδόνες καλούν όλους τους καβαλιώτες στην Πλατεία Ελευθερίας για να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να πιούνε άφθονο κρασί και να δοκιμάσουνε ψητά μανιτάρια που θα ετοιμάσουν ειδικά για την εκδήλωση οι Μανιταρόφιλοι της Καβάλας και οι Δρυάδες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος ευχήθηκε Καλή Δύναμη στη Διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου των Δυτικομακεδόνων
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασά παραλαμβάνει το κομμάτι της

Οι επίσημοι της βραδιάς

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκος Παναγιωτόπουλος (Νέα Δημοκρατία), ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασά, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου της «Αλληλεγγύης» Ευαγγελία Δρακονάκη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Θεόδωρος Τζατζάρης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης και το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας Τάσος Μεταξάς.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με πολύ τραγούδι και χορό, υπό τους ήχους ορχήστρας με χάλκινα πνευστά από την Κοζάνη.