Εργατικό ατύχημα στα Λιπάσματα: Στο Νοσοκομείο εργαζόμενος της PFIC Ltd

Με χημικό έγκαυμα στο μάτι ο άτυχος υπάλληλος, ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα

Δείγμα της επικινδυνότητας που ενέχει η εργασία στο Εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης αλλά και της ανάγκης να βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση, τόσο η εργοδοσία όσο και οι εργαζόμενοι, αποτελεί το περιστατικό που σημειώθηκε με υπάλληλο της εταιρίας PFIC Ltd, μιας από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Το πρωί της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2017, ο άτυχος εργαζόμενος βρίσκονταν στη μονάδα U900 μαζί με άλλους συναδέλφους του, όταν ξαφνικά «έσκασε» μία βάνα φωσφορικού οξέως με το υγρό να τον «βρίσκει» στο πρόσωπο. Αμέσως διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) όπου και παρέμεινε έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις από τους θεράποντες γιατρούς. Το απόγευμα, πήρε εξιτήριο με διάγνωση «Χημικό Έγκαυμα-Έλλειψη κερατοειδούς στο αριστερό μάτι».

Μάλιστα, ο εργαζόμενος «ανέβασε» στο προφίλ του στο facebook το εξής post από το Νοσοκομείο της Καβάλας: «Δευτερη φορα μεσα σε τρια χρονια ρισκαραμε αλλα παλι επιβιωσαμε με πολυ πονο (κλασικα).Ευχομαι τριτη να μην υπαρχει η αν υπαρχει να αργησει πολυ!!!».