Απάντηση Μαρκόπουλου στην ανακοίνωση Μέτιου για τα Λουτρά των Ελευθερών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας συμφωνεί με τις παρατηρήσεις του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και τονίζει ότι το σημαντικό είναι να προχωρήσει η επένδυση

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστου Μέτιου για το θέμα της ακύρωσης του Διαγωνισμού για την αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών και την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας της ΠΑΜ-Θ Εργοανάπτυξη ΑΕ, όπου μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για απόφαση που αφορά στην «προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας», ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας -και τ. πρόεδρος της Εργοανάπτυξη ΑΕ- Θόδωρος Μαρκόπουλος μίλησε στο ALPHA Radio 88,6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη, δίνοντας τη δική του ερμηνεία επί της δήλωσης Μέτιου.

«Ο Περιφερειάρχης λέει πράγματα σωστά»

«Δεν με αιφνιδίασε η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη. Λέει πράγματα τα οποία είναι σωστά και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η επένδυση πρέπει να προχωρήσει και αυτό είναι το σημαντικό. Τώρα, το ότι για τυπικούς λόγους ματαιώθηκε ο διαγωνισμός, αυτό είναι γεγονός. Εγώ δεν συμμετείχα στη Διοίκηση που συνέταξε τη συγκεκριμένη προκήρυξη – εγώ, ξέρετε, συμμετείχα στη Διοίκηση της Εργοανάπτυξης για 6-7 μέρες… Το σημαντικό είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσει μία επένδυση που είναι μέσα στους στρατηγικούς στόχους της Περιφέρειας».

«Ποτέ δεν ήθελα να συμμετέχω στην Εργοανάπτυξη»

«Εγώ ποτέ δεν είχα την πρόθεση να συμμετέχω στη Διοίκηση της εταιρίας αυτής αλλά και οιασδήποτε άλλης εταιρίας ή Νομικού Προσώπου, πέραν από τη Διοίκηση της Αντιπεριφέρειας της Καβάλας».

«Ό,τι έγινε θα ερευνηθεί»

«Σε πολλές περιπτώσεις και λάθη γίνονται και παραλείψεις γίνονται και κάποιες από αυτές ενδεχόμενα να υποκρύπτουν και κάποια σκοπιμότητα, αυτό θα ερευνηθεί. Διάβασα άλλωστε την εξαγγελία της νέας Διοίκησης για έλεγχο της διαδικασίας… Εγώ δεν μπορώ να σας πω αν ο Α ή ο Β έκανε κάτι συγκεκριμένο και δεν είναι κάτι που αφορά μόνο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εργοανάπτυξης».