Πολύτιμη «ένεση» στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας: Έρχονται 7 νέες μεταθέσεις

Μεγάλος (σχετικά) αριθμός νέων αστυνομικών μετά από χρόνια...

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, το έμψυχο δυναμικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας ενισχύεται σημαντικά (σε σχέση, πάντα, με τα όσα επικρατούσαν τα τελευταία χρόνια) σε ανθρώπινο δυναμικό, αφού με την ανακοίνωση των νέων μεταθέσεων των οργάνων ασφαλείας, αναμένεται να υποδεχθεί στις τάξεις της επτά (7) νέους αστυνομικούς. Αυτό γνωστοποίησε σήμερα, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας Νίκος Ίμβρος μιλώντας στο ALPHA Radio 88,6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη.

Ο κ. Ίμβρος σημείωσε ότι ο αριθμός των «7» που περιμένουν στην Καβάλα είναι μεγάλος, αφού τα τελευταία χρόνια η Αστυνομική Διεύθυνση υποδέχονταν έναν, δύο ή και… κανέναν νέο συνάδελφο! Το φαινόμενο η Καβάλα, αλλά και η Επαρχία γενικότερα, να «απορροφούν» ολοένα και λιγότερο προσωπικό εντάθηκε τα τελευταία χρόνια οπότε και οι ανάγκες στο Κέντρο άρχισαν να μεγαλώνουν. Ως «ορόσημο» για τη μεταστροφή αυτή στις «ισορροπίες» τόσο των μεταθέσεων όσο και των τοποθετήσεων νέων αστυνομικών, ο κ. Ίμβρος ανέφερε τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008.

Τα κενά και τα «κενά»

Αυτήν τη στιγμή, βάσει του υπάρχοντος οργανογράμματος, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας εμφανίζεται να μην έχει κενά σε ανθρώπινο δυναμικό! Ωστόσο, αυτό δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στην πραγματικότητα, αφού, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των Αστυνομικών της Καβάλας, οφείλεται στο ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επί Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας «έκοψε» περί τις 6.500 οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλάζοντας το οργανόγραμμα όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων και προσαρμόζοντας τις νέες «ανάγκες» προς τα… κάτω! Σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, η Καβάλα έχει περί τα 30 κενά, όπως τα εκτιμούν οι συνδικαλιστές.

Πολλές οι αποσπάσεις, έκτακτες και μη

Σήμερα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας υπηρετούν 460 άτομα. Αυτό, στα χαρτιά… Γιατί περί τους 40 είναι αποσπασμένοι σε διάφορα σημεία της χώρας για να καλύψουν έκτακτες και όχι μόνον ανάγκες. Ο κ. Ίμβρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 10 βρίσκονται στο Παρανέστι, 4 στη Σάμο, 3 στην Ορεστιάδα και 1 στη Μυτιλήνη, κι εδώ μιλάμε για αποσπάσεις που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της Προσφυγικής Κρίσης, ενώ υπάρχουν και αστυνομικοί αποσπασμένοι σε Ξάνθη, Δράμα και αλλού…