Βασίλης Ξουλόγης: Με τρικ κάνουν προσλήψεις με δίμηνα

Ο τέως δήμαρχος Παγγαίου διευκρινίζει ότι ουδέποτε υποστήριξε πως οι προσλήψεις διμηνιτών είναι παράνομες, ενώ κάνει λόγο για φιέστα της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Παγγαίου εις βάρος των εργαζομένων

Συνεχίζεται η κόντρα στον δήμο Παγγαίου για τις προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις, με συμβάσεις δηλαδή εκτός ΑΣΕΠ, με τον τέως δήμαρχο Παγγαίου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλης Ξουλόγης να αναρτά κείμενο–καταγγελία στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στρέφοντας τα βέλη του προς τη διοίκηση για την εν λόγω τακτική.

«Η ανάρτηση έγινε για να απαντήσω σε όλους αυτούς που είχαν ερωτηματικά, αλλά και να λάμψει η αλήθεια. Οι διοικούντες λένε πολλά που δεν ισχύουν. Δεν μπορείς να κάνεις αυτή την υπέροχη ντρίμπλα, δηλαδή στην αρχή της χρονιάς να βάζεις λίγα χρήματα, 150.000 ευρώ και στη συνέχεια να έρχεσαι να προσθέτεις άλλα 195.000 ευρώ» σχολίασε ο κ. Ξουλόγης μιλώντας στον ALPHA RADIO 88.6. «Οι Δήμοι επιλέγανε πάντα να πάρουν πολλούς εργαζόμενους και μέσω ΑΣΕΠ και μέσω διμήνων, το έκανα και εγώ αυτό. Όμως καυτηριάζω ότι σε 2,5 χρόνια διοίκησης έχουν πάρει μόλις 14 ανθρώπους μέσω ΑΣΕΠ», προσθέτει.

Δεν έγινε λόγος για παράνομες προσλήψεις

Για το αν είναι παράνομες αυτές οι προσλήψεις και αν πρέπει να επιστραφούν αυτά τα χρήματα ο κ. Ξουλόγης υποστήριξε: «Δεν είπα ποτέ ότι είναι παράνομες, δεν καταφέρθηκα ποτέ εναντίον των διμήνων, αλλά κατά αυτής της νοοτροπίας, δηλαδή με τρικ να προσπαθούμε να πάρουμε λίγους μέσω ΑΣΕΠ, βάζοντας λίγα χρήματα στον κωδικό και μετά να παίρνουμε με δίμηνα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια της Δημοτικής Αρχής να προσλαμβάνει με δίμηνα».

Το δικαίωμα στην εργασία και η… πρόσβαση στο γραφείου του δημάρχου

Για το λόγο που έπρεπε να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα ο κ. Ξουλόγης σχολίασε: «Ήθελε να κάνει μία μικρή φιέστα ο κ. Αναστασιάδης εκεί», ενώ για την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με αφορμή όσα συμβαίνουν στον δήμο Παγγαίου είπε: «Δεν υπάρχει στον δήμο Παγγαίου κάτι μεμπτό και δεν ξέρω γιατί όλοι δώσανε αυτή τη μεγάλη παράσταση στον δήμο. Στο κείμενό της η διοίκηση μετά έγραψε ότι τα δίμηνα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Εγώ δεν είπα κακώς πήρατε δίμηνα, αλλά να πάρετε και μέσω ΑΣΕΠ, να δώσετε δυνατότητα και σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο γραφείο δημάρχου που μοιράζει δουλειά, να μπορούν και αυτοί να έχουν εργασία».