Καβάλα: Συνελήφθη διακινητής μεταναστών μετά από καταδίωξη

Ο 32χρονος συλληφθείς προσπάθησε να προωθήσει στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Αφγανιστάν και το όχημά του ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι Φίλιππος Β' αφού προσέκρουσε σε αυτοκίνητο της Αστυνομίας

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν σήμερα Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στο λιμάνι Φίλιππος Β’ μετά από σύντομη καταδίωξη έναν 32χρονο οδηγό ΙΧΕ, ο οποίος μετέφερε με το όχημά του 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες, έκαναν σήμα στον οδηγό του εν λόγω οχήματος κι ενώ αυτός κινούνταν στην Εγνατία Οδό Ξάνθης–Καβάλας να σταματήσει, όμως εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, με αποτέλεσμα να καταδιωχθεί από το κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης.

Ο οδηγός του οχήματος τύπου βαν βγήκε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς το  λιμάνι Φίλιππος Β’, όμως εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς και στην προσπάθειά του να διαφύγει προσέκρουσε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, πέρα από υλικές ζημιές.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο και στην έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητό του, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν, ενώ κατασχέθηκε το όχημα της διακίνησης, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας.