Η «Αριάδνη» έβγαλε off παρόχους νερού στις πλωτές εξέδρες του λιμανιού της Καβάλας

Περίπου 4-5 pillars υπέστησαν ζημιές από το δριμύ ψύχος παρά την προληπτική ενέργεια των υπευθύνων και του ΟΛΚ να διακόψουν την παροχή νερού στις εξέδρες καθ΄ολη τη διάρκεια της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πέρασε άφησε πίσω τις αρκετές ζημιές, κυρίως στο δίκτυο ύδρευσης της Καβάλας, ωστόσο υπάρχουν και άλλες που δεν φαίνονται.

Μια τέτοια κατηγορία είναι οι ζημιές που υπέστησαν από το δριμύ ψύχος οι πάροχοι νερού και ρεύματος (τα λεγόμενα pillars) στις πλωτές εξέδρες του λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Συγκεκριμένα, έσπασαν εσωτερικά οι σωλήνες παροχής νερού σε 4-5 pillars στις πλωτές εξέδρες που ελλιμενίζουν τα ιστιοπλοϊκά (πλευρά του ΝΟΚ) και συγκεκριμένα σε 1 pillar στην εσωτερική εξέδρα, σε 2-3 στη μεσαία και σε 1 στην εξωτερική.

Οι υπεύθυνοι έχουν διακόψει την παροχή νερού σε όλα τα pillar που παρουσίασαν πρόβλημα, ενώ η παροχή ρεύματος συνεχίζεται κανονικά.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στις πλωτές εξέδρες, επαγγελματίες και ιδιώτες, ενημέρωσαν τον ΟΛΚ ο οποίος με τη σειρά του επιλήφθηκε άμεσα του θέματος, ενώ σύντομα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών, σε συνεννόηση με τον εργολάβο.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι υπεύθυνοι είχαν διακόψει την παροχή νερού σε όλες τις πλωτές εξέδρες, προκειμένου να μην αντιμετωπιστεί πρόβλημα, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι ζημιές. Ωστόσο, η «Αριάδνη» κατάφερε να βγάλει “off” κάποιους από τους παρόχους νερού στις πλωτές εξέδρες.