Γ. Παπαφιλίππου: Πρόθεση της Φωτίου είναι να συνεχιστεί η λειτουργία της «Αγίας Μαρίνας»

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι τo μεγάλο εμπόδιο για το Ίδρυμα είναι το θέμα των οφειλών στο ΙΚΑ

Αισιόδοξος για θετική έκβαση στο θέμα της «Αγίας Μαρίνας» δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου, ο οποίος μαζί με τους άλλους δύο κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Κώστα Μορφίδη συναντήθηκε με την αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, με την οποία και συζήτησαν διεξοδικά το ζήτημα.

Κατά τον κ. Παπαφιλίππου θα πρέπει πάντα να είμαστε συγκρατημένοι. «Υπήρξε μία πολύωρη και εποικοδομητική συνάντηση με την κ. Φωτίου, όπου εξετάσαμε το θέμα της “Αγίας Μαρίνας” από όλες τις πλευρές. Υπάρχει ένα ακανθώδες ζήτημα στο οποίο πρέπει να βρεθεί λύση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει λύση στο θέμα της οφειλής του ιδρύματος προς το ΙΚΑ. Η κ. Φωτίου και οι τρεις βουλευτές ζητήσαμε από τον κ. Πετρόπουλο που είναι ο πλέον αρμόδιος, να υπάρξει μία ρύθμιση εξόφλησης του χρέους σε δόσεις, επί μακρύ χρονικό διάστημα».

Ο κ. Παπαφιλίππου πιστεύει πως θα υπάρξει απάντηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας, από την οποία θα εξαρτηθούν οι περαιτέρω κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν. «Απ΄ ό,τι φαίνεται,  πρόθεση και βούληση του υπουργείου είναι να μην κλείσει το Ίδρυμα και εν πάσει περιπτώσει, να μη σταματήσει η λειτουργία του και να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων σε αυτό. Η εξέλιξη αυτή θα είναι επ’ ωφελεία και των τροφίμων και των γονέων και των εργαζομένων και κατ΄ επέκταση όλης της τοπικής κοινωνίας. Προσωπικά, αισιοδοξώ αρκετά. Με βάση τα όσα συζητήσαμε με την υπουργό, το μεγάλο εμπόδιο είναι το θέμα των οφειλών προς το ΙΚΑ. Αν δεν βρεθεί λύση  επ’ αυτού,  θα ξανασυζητήσουμε για το τι άλλο μπορεί να γίνει», σημειώνει ο ίδιος.