Πετρέλαια: Απορρίφθηκε η αγωγή των εργαζομένων κατά της «συγχώνευσης»-Στην Energean το 100% των μετοχών της Καβάλα Oil

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου ισχύουν οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας του Δεκεμβρίου 2014

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας απέρριψε την αγωγή των εργαζομένων στην Καβάλα Oil κατά των αποφάσεων της Διοίκησης της εταιρίας για «συγχώνευση» με τη «μητρική» Energean Oil & Gas. Η απόφαση που εκδόθηκε στις 4 Απριλίου 2017 «κλείνει» ένα κεφάλαιο που «άνοιξε» σχεδόν πριν από… τρία χρόνια!

Συγκεκριμένα, στις 8 Δεκεμβρίου 2014, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Καβάλα Oil αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη μετατροπή των προνομιακών μετοχών της εταιρίας σε κοινές, κάτι που, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ήταν αντίθετο με το άρθρο 39 του Νόμου του 1999 που τους έδινε ποσοστό 33%. Έτσι, ο Συνεταιρισμός των Εργαζομένων στην Καβάλα Oil «To Βαρέλι» κατέθεσε στις 6 Μαρτίου 2015 αγωγή με σκοπό να προσβάλλει την εν λόγω απόφαση. Μετά από δύο αναβολές -η μία λόγω της πρόσθετης παρέμβασης στη Δίκη του Ελληνικού Δημοσίου και η άλλη λόγω της αποχής των δικηγόρων- η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά στις 5 Οκτωβρίου 2016.

Το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή των εργαζομένων, που σημαίνει ότι οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του 2014 ισχύουν και η Energean Oil & Gas κατέχει πλέον το 99,92% των μετοχών της Καβάλα Oil.