Άλλαξε… χρώμα η θάλασσα στη Νέα Καρβάλη (φωτογραφίες)

Άγνωστο αν πρόκειται για μόλυνση ή για φυσικό φαινόμενο - Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το ίδιο φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του σε πιο περιορισμένο βαθμό και στην ακτή της Ραψάνης στην Καβάλα

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους έκαναν τη βόλτα τους στην ακτή της Νέας Καρβάλης και όσους αποφάσισαν να κάνουν το μπάνιο τους, καθώς περίεργες καφέ κηλίδες είχαν καλύψει μέρος της επιφάνειας της θάλασσας.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για μόλυνση ή για φυσικό φαινόμενο, όπως είναι το φυτοπλαγκτόν -το οποίο είθισται να εμφανίζεται αυτήν την περίοδο στον κόλπο της Καβάλας- ή τα αβγά σαρδέλας, τα οποία, πάντως, εναποτίθενται από τα εν λόγω ψάρια στον πυθμένα ή αφήνονται ελεύθερα στο πέλαγος από τον Σεπτέμβριο και μετά ή ακόμα αν πρόκειται για φυσική συνέπεια των ακραίων μεταβολών στην ατμοσφαιρική πίεση.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι προαναφερόμενες κηλίδες έκαναν την εμφάνισή τους και στην ακτή της Ραψάνης, σε πολύ μικρότερη, όμως, κλίμακα. Καλό θα είναι, πάντως, οι κολυμβητές να αποφεύγουν αυτές τις κηλίδες, μέχρι να αποδειχτεί αν το φαινόμενο είναι προϊόν μόλυνσης ή φυσικό, οπότε και θα εξαφανιστεί σε λίγες μέρες.

Δείτε παρακάτω τις σχετικές φωτογραφίες που δημοσίευσαν ο Νίκος Ζερντάσκη και η σελίδα στο facebook Καβάλα Συμβαίνει Τώρα.