Βραβεία σχολικού διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον-Διαβάστε τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων του Σχολικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής για 5η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, έπειτα από απόφαση των μελών του ΔΣ του ΦΔ, ήταν: «Ο μικρόκοσμος του ΕΠΑΜΑΘ: τα έντομα» και συμμετείχαν μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης, από σχολικές μονάδες, των ΠΕ Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης. Ένα πρωτότυπο θέμα, το οποίο διέγειρε τη φαντασία των παιδιών και αυτό φάνηκε στα πολύ όμορφα έργα που παρουσίασαν.

Ο σκοπός της επιλογής του εν λόγω θέματος; Οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να γνωρίσουν, ότι για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου στον κόσμο, σημαντικό ρόλο έχουν ακόμη και αυτοί οι μικροί οργανισμοί. Χωρίς τον φυσικό κόσμο δεν μπορούμε να επιβιώσουμε, και δυστυχώς πολύ συχνά τον θεωρούμε δεδομένο.

Τη φετινή χρονιά στον διαγωνισμό συμμετείχαν 215 μαθητές, εκ των οποίων οι 104 ήταν από την ΠΕ Ξάνθης, οι 87 από την ΠΕ Ροδόπης και οι 24 από την ΠΕ Καβάλας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, ο αναπληρωτής διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ και προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Τζάστας Γεώργιος και επίσης τα τρία μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των έργων, ο κ. Θεόδωρος Γκαντής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης, ο Επιμελητής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης και ζωγράφος κ. Κρυωνάς Σεργκενλίδης και ο κ. Ιωάννης Μενεσίδης, ζωγράφος και ιατρός. Αρκετός κόσμος ήρθε να θαυμάσει τα έργα των παιδιών και να παρακολουθήσει την εκδήλωση της απονομής βραβείων στους τρεις νικητές του φετινού διαγωνισμού.

Οι απονομές των βραβείων στα παιδιά, έγιναν από τον κ. Γεώργιο Τζάστα, τον κ. Κώστα Αντωνιάδη και τον κ. Κρυωνά Σεργκενλίδη.

Τα βραβεία δόθηκαν στους:

  • Άννα-Μαρία Μπακαλίδη, μαθήτρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, 1ο Βραβείο- κέρδισε μία αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή (χορηγία του φροντιστηρίου Μ.Ε. Ηρακλής Α. Ζωγράφος)
  • Ο Ανδρέας Λότσιος, μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου  Ξάνθης, 2ο βραβείο-με δώρο ένα πλήρες σετ ζωγραφικής.
  • Ο Άρης Καδήρογλου, μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, 3ο βραβείο-με δώρο ένα σετ ζωγραφικής.

Οι νικητές μαζί με τα δώρα τους, παρέλαβαν και από ένα μπλουζάκι με την εκτύπωση του έργου τους. Όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πήραν από ένα αναμνηστικό καπελάκι, από έναν Έπαινο Συμμετοχής καθώς και τις παιδικές εκδόσεις «Μαθαίνω τα πάντα για το Δέλτα Νέστου» και «Μαθαίνω τα πάντα για τις λίμνες Βιστωνίδα-Ισμαρίδα» και στα σχολεία των νικητών παραδόθηκαν από ένα βραβείο «Τιμής Ένεκεν» για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Σε όλους τους μαθητές/τριες που τίμησαν με την ενεργό συμμετοχή τους την εκδήλωση θα αποσταλούν Έπαινοι Συμμετοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά τόσο τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό όσο και τους δασκάλους που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή και καθοδήγησαν τους μικρούς φίλους, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, όπως οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Πινακοθήκης για την παραχώρηση της αίθουσας, η Επιτροπή Αξιολόγησης για το δύσκολο και σημαντικό έργο της, ο χορηγός του 1ου βραβείου και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που με τα καλά τους σχόλια έδειξαν ότι αξίζει και είναι ωραίο να υπάρχουν τέτοιες δράσεις και έτσι ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη δημιουργική χρονιά και εύχεται καλό καλοκαίρι στους μικρούς φίλους!