Χρήστος Ποτόλιας: Στο όνομα της καθαρής πόλης, οι εργαζόμενοι του δήμου δεν κράτησαν ούτε τα… προσχήματα!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει τους... πάντες για το θέμα των σκουπιδιών και της λήξης της απεργίας στον δήμο Καβάλας

Mία μέρα μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στην οποία κυριάρχησε το θέμα των σκουπιδιών, της λήξης της απεργίας των εργαζόμενων στον δήμο Καβάλας και το «θερμό» επεισόδιο μεταξύ του επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας Μάκη Παπαδόπουλου και του προέδρου των εργαζομένων Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου, ο Χρήστος Ποτόλιας καταδικάζει… όλες τις πλευρές!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Καβάλας, η πολιτική που υπερασπίζεται και προωθεί ο κ. Παπαδόπουλος δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτήν που εφαρμόζει η κ. Τσανάκα, ενώ ψέγει τους εργαζόμενους στον δήμο Καβάλας για ότι πρόδωσαν τους συμβασιούχους συναδέλφους τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ποτόλια.

Με αφορμή:

  • Την αντιπαράθεση μεταξύ του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» κ. Παπαδόπουλου και του Προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο κ. Χατζηκωνσταντίνου.
  • Τον ωμό εκβιασμό προς τους συμβασιούχους από τη Διοίκηση του Δήμου, ότι αν δεν σταματήσουν την απεργία θα φέρει ιδιώτη να κάνει την αποκομιδή.
  • Την άμεση, μετά τον εκβιασμό, λήξη της απεργιακής κινητοποίησης από τη Διοίκηση του Συλλόγου των εργαζόμενων στο Δήμο Καβάλας, πριν ακόμη καν ολοκληρωθεί η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί την ίδια μέρα, μεταξύ Πρωθυπουργού και Διοίκησης της ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ και σε αντίθεση με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για νέες κινητοποιήσεις και νέα απεργία την Πέμπτη 29/6/2017

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε τα παρακάτω:

  • Καταδικάζουμε τις επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα που έκανε ο κ. Παπαδόπουλος προς τον κ. Χατζηκωνσταντίνου.
  • Καταδικάζουμε τον ωμό εκβιασμό της Διοίκησης του Δήμου προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, προκειμένου αυτοί  να σταματήσουν την απεργία. Και μαζί τη στάση όσων, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, δεν ψέλλισαν κουβέντα για την ταμπακιέρα.
  • Καταδικάζουμε την τακτική της Διοίκησης του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο, που ούτε καν τα προσχήματα δεν κράτησε, στο όνομα βέβαια της καθαρής πόλης, όπως και η Διοίκηση Τσανάκα διακηρύσσει  και ανέστειλε τις κινητοποιήσεις, προδίνοντας ουσιαστικά τους δεκάδες συμβασιούχους του Δήμου που οσονούπω θα βρεθούν στην ανεργία.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση η όλη κατάσταση που προέκυψε με το ζήτημα των συμβασιούχων είναι πέρα για πέρα εξηγήσιμη:

  • Όταν κάνεις αντιπολίτευση σε κάθε επίπεδο, αλλά η πολιτική σου ταυτίζεται με αυτήν της συμπολίτευσης, τότε καταφεύγεις στην προσφιλή τακτική των προσωπικών επιθέσεων, το βλέπουμε από τη Βουλή μέχρι το μικρότερο Δήμο και Περιφέρεια. Αυτό δεν το αποφεύγει ο κ. Παπαδόπουλος, που σε ότι αφορά την πολιτική του για το Δήμο σε τίποτε δεν διαφέρει από εκείνη της κ. Τσανάκα.
  • Όταν είσαι Δήμαρχος και η ουσία της πολιτικής σου στο Δήμο, είναι να λειτουργεί αυτός σαν επιχείρηση, τότε θα κοιτάς και με τα δύο μάτια την εμπλοκή των ιδιωτών στις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Όταν ένα σωματείο δεν έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου που βλέπει στα σκουπίδια κέρδος και αντιμετωπίζει τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου σαν εμπόρευμα, όπως άλλωστε κάνουν όλες οι κυβερνήσεις και η δημοτική αρχή στο Δήμο μας, τότε αντικειμενικά βρίσκεσαι  – ανεξάρτητα τι διακηρύττεις στα λόγια – στην απέναντι από  τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους όχθη.