Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 21 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου 2017

Υδροδότηση, περιβάλλον, ασφαλτοστρώσεις και εκπαιδευτικά θέματα στο επίκεντρο των δράσεων της δημοτικής αρχής του δήμου Νέστου

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής κατά το χρονικό διάστημα από τις 21 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Δημοτικό Συμβούλιο: Προβλήματα υδροδότησης, αποζημίωση κτηνοτρόφων και  ψήφισμα στήριξης στον πατέρα Παύλο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Αυγούστου μετά από εισήγηση -πρόταση του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου κατατέθηκε ψήφισμα το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα με πρόταση για τη στήριξη στο πρόσωπο του Αρχιμανδρίτη κ. Παύλου Κίτσου στη θέση του Μητροπολίτη της Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στις ενέργειες της διοίκησης του Δήμου, της ΔΕΥΑΝ αλλά και των εργαζομένων της από την ημέρα της σημαντικής ζημιάς του αγωγού υδροδότησης του Δήμου έως και σήμερα , εξάροντας την αυταπάρνηση των εργαζομένων που αψήφησαν τα ωράρια εργασίας τους. Η πολύχρονη εμπειρία  τους ήταν  καθοριστική για την αποκατάσταση της ζημιάς. Αναφέρθηκε ακόμη, στα αιτήματα της διοίκησης προς την εταιρεία TAP ώστε να αποζημιωθεί ο Δήμος για τη μεγάλη ζημιά που υπέστη από αυτήν.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης μίλησε για ευθύνες του Δήμου και της ΔΕΥΑΝ επισημαίνοντας πως δεν διαχειρίστηκαν σωστά την όλη κατάσταση. Απαντώντας του ο Δήμαρχος Νέστου του επισήμανε πως συμπεριφέρεται, προς έκπληξη του,  ως εκπρόσωπος της εταιρείας TAP και αυτό διότι αντί να ενδιαφερθεί και να πληροφορηθεί από την ίδια την διοίκηση της ΔΕΥΑΝ, αν όχι από τον ίδιο τον Δήμαρχο,  προτίμησε ευθαρσώς την επόμενη μέρα της ζημιάς να γράψει σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης ότι πιθανόν να φταίει η ΔΕΥΑΝ που δεν έδωσε τα σωστά στοιχεία όδευσης του αγωγού. Επιπροσθέτως, «αναρωτάται» αν διαθέτει η ΔΕΥΑΝ το κατάλληλο προσωπικό υποβαθμίζοντας έτσι τους εργαζομένους της επιχείρησης καθώς και το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν. Για άλλη μια φορά ο εν λόγω κύριος λειτούργησε ως πολιτικάντης με μόνιμο διακαή πόθο την εξουσία χρησιμοποιώντας όλους τους λαϊκούς τρόπους μεθόδευσης. Ουδέποτε, μπήκε στο κόπο να επισκεφθεί τα γραφεία της ΔΕΥΑΝ τρία χρόνια για να έχει γνώση του επιστημονικού και εξαιρετικού προσωπικού που η ΔΕΥΑΝ διαθέτει.

  • Ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε ακόμη στην αποζημίωση των κτηνοτρόφων από τις χιονοπτώσεις επισημαίνοντας πως ο Δήμος ενήργησε όπως του ζητήθηκε από την Αντιπεριφέρεια και μάλιστα υποβάλλοντας πρώτος τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αφορούν την καταστροφή των ζωικών κεφαλαίων των κτηνοτρόφων του. Σε επικοινωνία που είχε μάλιστα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ πληροφορήθηκε ότι η αποζημίωση δεν έχει να κάνει με την κήρυξη ή όχι του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ότι πολύ σύντομα θα επιληφθεί του θέματος.
  • Στα τακτικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η πρόσληψη 14 εργατών καθαριότητας προς δίμηνη απασχόληση.
  • Επίσης, καθορίστηκαν οι ειδικότητες (2 Πολιτικών Μηχανικών και 1Τοπογράφου) για πρόσληψη 8μηνης διάρκειας μετά από έγκριση του Υπουργείου.
  • Δόθηκε παράταση για είκοσι χρόνια στην επιχείρηση που εκμίσθωσε τα Ιχθυοτροφεία Παραδείσου προκειμένου να προβεί σε επένδυση που θα ενταχθεί σε αναπτυξιακό νόμο.
  • Εγκρίθηκε η παραχώρηση 15 στρεμμάτων της ΔΕΥΑΝ προς τον Δήμο προκειμένου να γίνει ένα από τα δύο πράσινα σημεία που προβλέπεται από τον ΠΕΣΔΑ καθώς και ένας κομποστοποιητής για κλαδιά, βάσει του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ το οποίο εγκρίθηκε για τον Δήμο.

Νέες παρεμβάσεις του δήμου στα ορεινά για την επίλυση του προβλήματος της υδροδότησης

Συνεχείς είναι οι επισκέψεις του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου στα ορεινά προκειμένου να αποφευχθεί νέο πρόβλημα στην υδροδότηση της περιοχής. Έτσι λοιπόν, την Τρίτη 22 Αυγούστου ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κους Παναγιωτίδη, Αργυράκη και Κάλφα επισκέφθηκαν τις πηγές Πολυνέρου του πρώην Δήμου Ορεινού καθώς και όλα τα αντλιοστάσια (Πλαταμώνα, Λεκάνης, Κεχροκάμπου) ώστε να εξετάσουν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και να προγραμματίσουν νέες παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην οριστική επίλυση τους.

Για το ίδιο θέμα συναντήθηκαν λίγο αργότερα στη Λεκάνη με τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή, τον πρώην Αντίδημαρχο κ. Τσακαλίδη αλλά και τον Πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Λεκάνης κ. Φιλιππίδη προκειμένου να συσκεφθούν και να ανταλλάξουν απόψεις που θα οδηγήσουν στην άμεση λύση του προβλήματος.

Συνάντηση δημάρχου με εκπρόσωπο του TAP για την αποζημίωση της βλάβης του αγωγού υδροδότησης

Στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τετάρτη 23 Αυγούστου με τον ίδιο αλλά και τον εκπρόσωπο της εταιρείας TAP προκειμένου ο Δήμαρχος να του παραδώσει έγγραφο με δύο προτάσεις (έργα που αφορούν αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σαν ανταποδοτικό για την ζημιά που υπέστη ο Δήμος από την πρόσφατη καταστροφή του αγωγού από την ίδια την εταιρεία).

Προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων στον δήμο Νέστου

Ο Δήμος Νέστου προμηθεύτηκε 76 νέους πράσινους κάδους προϋπολογισμού 12.000€.

Ασφαλτοστρώθηκαν πολλά σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Νέστου

Από την άνοιξη μέχρι και σήμερα ο Δήμος Νέστου έριξε συνολικά 35 τόνους ασφάλτου σε Χρυσούπολη, Χρυσοχώρι, Πέρνη, Γραβούνα και Νέα Καρυά προκειμένου να καλύψει λακκούβες και να συντηρήσει το οδικό δίκτυο ώστε αυτό να γίνει ασφαλές για την διέλευση των οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος ασφάλτου είναι πολύ υψηλό και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο για τον Δήμο. Η συγκεκριμένη επιλογή των δρόμων έγινε ύστερα από υπόδειξη πολιτών του Δήμου οι οποίοι αναφέρουν καθημερινά τα προβλήματα αυτά. Κάποιοι αγροτικοί δρόμοι ενισχύθηκαν με χαλίκι για να μπορούν να είναι προσβάσιμοι από οχήματα. Όλες οι εργασίες που προαναφέρθηκαν πραγματοποιήθηκαν με μηχανήματα του Δήμου.

Συντηρήσεις σχολικών μονάδων του δήμου Νέστου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Με την επιχορήγηση στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή ύψους 7.200€ με ΦΠΑ πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο συντηρήσεις στη σχολική μονάδα Γραβούνας (υδροβολή κτηρίου, απομάκρυνση σαθρών υλικών, σοβάτισμα, αποκατάσταση ρωγμών, βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά του κτηρίου), στο Νηπιαγωγείο Πηγών (υδροβολή, σοβάτισμα, στοκάρισμα και βάψιμο κτηρίου), στο Νηπιαγωγείο Κεραμωτής (αστάρωμα, στοκάρισμα επιφανειών εσωτερικού χώρου και βάψιμο, εργασίες υδατοστεγάνωσης).

Η άρδευση στο τραπέζι της συνάντησης δημάρχου και κατοίκων του Νέου Ξεριά

Κάτοικοι του Νέου Ξεριά επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του, την Δευτέρα 21 Αυγούστου προκειμένου να συζητήσουν την εύρεση λύσης στα προβλήματα άρδευσης που αντιμετωπίζουν στο χωριό τους. Ύστερα από πολύωρο διάλογο αποφασίσθηκε παρέμβαση από τον Δήμο προκειμένου να ενισχυθεί η ποσότητα του νερού. Επιπλέον, υπήρξε διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο για μείωση στη τιμή άρδευσης για τους παραγωγούς από το φθινόπωρο.

Νέες παιδικές χαρές στη Χρυσούπολη

Στην Οικονομική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Αυγούστου, βασικά θέματα συζήτησης ήταν η έγκριση εκτέλεσης έργων στην Ζαρκαδιά (στήριξη τοιχίου περίφραξης του δημοτικού σχολείου- νηπιαγωγείου) καθώς και η ανάδειξη τελικού αναδόχου για την κατασκευή δύο παιδικών χαρών στη Χρυσούπολη προϋπολογισμού ύψους 60.000€.

Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης συμπληρωματικού αύλειου χώρου στο 1ο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Σημαντική παρέμβαση του Δήμου  Νέστου ξεκίνησε προκειμένου να διαμορφωθεί συμπληρωματικός αύλειος χώρος στο 1ο 12/θεσιο Δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης λόγω του ότι ο υπάρχων είναι αρκετά περιορισμένος για το πλήθος των μαθητών του σχολείου και ελλοχεύει κινδύνους για την ασφάλειά τους. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι πλησίον του σχολείου και η δημιουργία του νέου προαυλίου θα αποσυμφορήσει την όλη προβληματική κατάσταση. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο σ’ ένα μήνα.

Με μεγάλη επιτυχία η «γιορτή της φασολάδας» από το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης

Το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης διοργάνωσε την Δευτέρα 21 Αυγούστου την “Γιορτή φασολάδας” στο χώρο του δημοτικού παρκινγκ που γειτνιάζει του Δημοτικού Θεάτρου. Την οργάνωση ανέλαβαν η ΕΥΝΕΣΤΙΑ, το προσωπικό του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης, τα μέλη του ΚΑΠΗ καθώς και εθελοντές. Λεωφορείο του Δήμου πραγματοποίησε δρομολόγια στα πέριξ χωριά προκειμένου να μεταφερθούν τα μέλη των ΚΑΠΗ στη μεγάλη «Γιορτή της Φασολάδας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε πλούσια εδέσματα με κύριο πιάτο την φασολάδα. Την πλαισίωναν ορχήστρα με ζωντανή μουσική όπου ανέβασε το κέφι στα ύψη. Η είσοδος ήταν δωρεάν για όλα τα μέλη που πραγματικά κατέκλυσαν το χώρο της εκδήλωσης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους οργανωτές για την άρτια εκδήλωση, η Πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη, η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σαββαίδης Λάζαρος.

Με κατάνυξη τίμησαν οι πιστοί την απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Νέα Καρυά

Με μεγάλη επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός του Ιερού Ναού της Απόδοσης της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Νέα Καρυά καθώς και η περιφορά της ιεράς εικόνας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου και παρουσία πλήθους πιστών καθώς και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, των Αντιδημάρχων Κεραμωτής κ. Μαυροθαλασσίτη, Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλου, Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδη, της Προέδρου ΔΣ κ. Ψυλλίδου, της Προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Αργυρέλη, του Προέδρου Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και των δημοτικών συμβούλων κ. Χατζηγερακούδη και κας Κοσμίδου. Ιδιαίτερης σημασίας ο εσπερινός του Ιερού Ναού αφού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας (Κονγκό) Κεντρώας Αφρικής Σεβασμιώτατος κ.κ. Νικηφόρος ο οποίος έχει καταγωγή από τη Νέα Καρυά.

Στη συνέχεια ακολούθησε λαϊκό γλέντι σε συνδιοργάνωση, για πρώτη φορά, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Καρυάς και τον αθλητικό σύλλογο “ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ” στη κεντρική πλατεία του χωριού η οποία ήταν κατάμεστη. Στο λαϊκό γλέντι παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου με την δημοτική του ομάδα ο οποίος και συνεχάρη τα Δ.Σ. των συλλόγων για την άρτια οργάνωση. Ο Δήμος Νέστου ενίσχυσε οικονομικά του συλλόγους για την εκδήλωση.

Ανήμερα της εορτής της γιορτής της Απόδοσης της Κοιμήσης της Θεοτόκου ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη παρέστησαν στην λειτουργία στον Ιερό Ναό της Νέας Καρυάς όπου και πάλι χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ.κ. Νικηφόρος. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου με τον Μητροπολίτη παρακάθισαν σε χώρο εστίασης του χωριού όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για θέματα που άπτονται του Δήμου Νέστου αλλά και του ιεραποστολικού έργου του Μητροπολίτη. Μάλιστα ο Δήμαρχος Νέστου υποσχέθηκε στον Σεβασμιώτατο να ενισχύσει το σημαντικό έργο που επιτελεί στην Αφρική.

Πλήθος κόσμου στην εορτή του αγίου Κοσμά στον Ορεινό

Με ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο ομώνυμο χωριό που βρίσκεται στον Ορεινό. Ακολούθησε μια εξαιρετική εκδήλωση στο χώρο του υπαίθριου θεάτρου όπου παρουσία πλήθους κόσμου χαιρέτησε ο Δήμαρχος Νέστου και μίλησε η Δασάρχης Καβάλας αφού ο Κοσμάς ο Αιτωλός θεωρείται προστάτης των δασών. Πλούσια τα εδέσματα στην εκδήλωση από κατοίκους του χωριού σε μια πολύ όμορφη και γραφική εκδήλωση. Τον Δήμαρχο Νέστου συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Τουμπεκτσής και κ. Βαλσαμίδης.

Συνάντηση του δημάρχου Νέστου με την νέα γυμνασιάρχη του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε στο γραφείο του την Παρασκευή 25 Αυγούστου η νέα Γυμνασιάρχης του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης κα Τσορμπατζόγλου Ολυμπία. Στη συνέχεια, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη επισκέφθηκαν το κτήριο του Γυμνασίου προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της Γυμνασιάρχου για παραχώρηση αιθουσών της 2ης πτέρυγας του κτηρίου η οποία δεν ήταν σε χρήση μέχρι τώρα.

Επιτυχές το 35ο λαϊκό πανηγύρι του πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης

Με αγιασμό και παρουσία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 35ου Λαϊκού Πανηγυριού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσούπολης την Παρασκευή 24 Αυγούστου. Στην έναρξη εκτός από πλήθος κόσμου όπως και όλες τις βραδιές άλλωστε παρέστησαν και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Ορεινού κ. Βαλσαμίδης, κ. Καϊντατζόπουλος και κ. Τουμπεκτσής, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης και κ.Αργυράκης, η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, οι Πρόεδροι Αναπτυξιακής και ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Παπαθεοδώρου και κα Αργυρέλη Ελένη καθώς και η τοπική σύμβουλος κα Κυζάκη Ευαγγελία. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου , οι οποίοι διατηρούν και συνεχίζουν το ιστορικό αυτό πανηγύρι με τον πιο άψογο και άρτιο τρόπο. Η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου ενισχύθηκε οικονομικά από τον Δήμο.

Κατανυκτικός ο εσπερινός του Αγίου Φανουρίου στην Πέρνη

Με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στο γραφικό εκκλησάκι στην Πέρνη ο εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου το Σάββατο 26 Αυγούστου. Πλήθος κόσμου καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και την Πρόεδρο ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη έδωσαν το παρόν. Δεν έλειψε και το πατροπαράδοτο έδεσμα της φανουρόπιτας που έφτιαξαν με περισσή τέχνη γυναίκες της περιοχής.

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Ήπειρο ο δήμαρχος Νέστου

Συνέδριο πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ στις 8 και 9 του Σεπτέμβρη στην Κόνιτσα της Ηπείρου με θέμα τις «Πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ορεινών δήμων  στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας». Το συνέδριο έλαβε χώρα στο κτήριο του Δημαρχείου της Κόνιτσας και συμμετείχαν μεταξύ άλλων Δημάρχων και Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χαράλαμπος Καϊντατζόπουλος.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Δήμαρχος της Κόνιτσας καλωσόρισε τους συνέδρους απευθύνοντας χαιρετισμό. Ακολούθησε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων.

Σημαντικές οι εισηγήσεις του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη καθώς και του αναπληρωτή υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κ. Τσιρώνη Ιωάννη.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη καθώς και της Προέδρου της Επιτροπής Ορεινών περιοχών κ. Σωτηριάδου, Δημάρχου Παρανεστίου Δράμας.

Την επόμενη μέρα, ακολούθησαν συνεδρίες όπου αναπτύχθηκαν θέματα όπως θεσμικά και οργανωτικά ζητήματα ορεινών Δήμων, αξιοποίηση της πληροφορικής, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θέματα πολιτικής προστασίας, πολιτισμού, δημογραφικού προβλήματος, χρηματοδότησης καθώς και, επενδυτικά προγράμματα που αφορούν ορεινούς Δήμους.

Σύσκεψη αρχών και φορέων στην Κεραμωτή για το ιατρείο και τα βαρέα οχήματα

Στα γραφεία του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Τουριστικής Ανάπτυξης και Καθαριότητας κ.κ. Μαυροθαλασσίτης και Καϊντατζόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Π. καθώς και τοπικοί σύμβουλοι. Το παρόν έδωσαν ακόμη και ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης Μένανδρος αλλά και πρόεδροι φορέων και συλλόγων Κεραμωτής.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης κυριάρχησε το θέμα της άμεσης αντίδρασης προς τον ΟΛΚ και το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να μη μεταφερθεί το περιφερειακό ιατρείο Κεραμωτής από τη θέση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου.

Συζητήθηκε ακόμη, ο σχεδιασμός δράσης προκειμένου να σταματήσει η διέλευση των βαρέων οχημάτων μέσα από το χωριό της Κεραμωτής. Φορείς και σύλλογοι σχεδιάζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμβολικό κλείσιμο του δρόμου τις επόμενες μέρες, με τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα είναι παρών.

Το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών συνάντησε ο δήμαρχος Νέστου ενόψει της νέας χρονιάς

Στο κτήριο του Α’ Παιδικού Σταθμού Χρυσούπολης συνάντησε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των παιδικών σταθμών του Δήμου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Στη συνάντηση παρέστη και η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος έπλεξε το εγκώμιο των εκπαιδευτικών αλλά και του βοηθητικού προσωπικού για την άψογη λειτουργία σε υψηλό επίπεδο όλων των παιδικών σταθμών του Δήμου ευχαριστώντας τους θερμά γι’ αυτό. Τους ζήτησε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να ασκούν το λειτούργημα τους και την νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών, των συμπολιτών μας.

Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στα κτήρια των παιδικών προκειμένου αυτοί να καταστούν σύγχρονα εκπαιδευτήρια, με ανέσεις και εξοπλισμούς υψηλού επιπέδου.

Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου με την συμμετοχή του δημάρχου Νέστου

Στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήσε το Πολίτειο Γηροκομείο Χρυσούπολης την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με αφορμή  την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου. Παρέστη μεταξύ άλλων ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Κατά την διάρκεια του συμβουλίου συζήτησαν θέματα που άπτονται τη λειτουργία του ιδρύματος.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκε η εορτή του «γενέθλιου της Θεοτόκου» σε Ερατεινό, Χαϊδευτο και Ποντολίβαδο

Το «Γενέθλιο της Θεοτόκου» γιόρτασαν, με λαμπρότητα, οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί του Ερατεινού, Χαϊδευτού και Ποντολιβάδου. Την παραμονή της εορτής 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εσπερινός στον Ιερό Ναό του Ερατεινού ενώ ακολούθησε η περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία  της φιλαρμονικής του Δήμου και την παρουσία εκατοντάδων πιστών. Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης και οι Πρόεδροι ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κα Αργυρέλη Ελένη και κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

Στη συνέχεια παρακάθισαν στο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε για δύο συνεχόμενες βραδιές ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερατεινού με μεγάλη επιτυχία. Στη δεύτερη βραδιά εκδηλώσεων το Σύλλογο τίμησαν με την παρουσία  τους η Πρόεδρος Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης.

Στον εσπερινό του Ιερού Ναού στο Χαϊδευτό και στην περιφορά της εικόνας παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής 8 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ποντολιβάδου.

Στην Πέραμο «κατασκήνωσαν» για τις διακοπές τους τα μέλη του ΚΑΠΗ

Με το λεωφορείο του Δήμου Νέστου μετέβησαν, την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 στις κατασκηνώσεις Περάμου του Δήμου Παγγαίου πολλά από τα μέλη του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης. Το πρόγραμμα οργάνωσε η ΕΥΝΕΣΤΙΑ και περιλαμβάνει 10 ημέρες διακοπών, χαλάρωσης και ηρεμίας. Ο Δήμαρχος Νέστου ευχαρίστησε το Δήμο Παγγαίου για τη φιλοξενία υλοποιώντας το πρόγραμμα της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ.

Διέπρεψε στις γιορτές παλιάς πόλης της Ξάνθης ο πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης

Με μια άρτια και οργανωμένη παρουσία της χορωδίας του, κατάφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης να κερδίσει τις εντυπώσεις συμμετέχοντας στις κεντρικές εκδηλώσεις των γιορτών της παλιάς πόλης στην Ξάνθη την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017. Την χορωδία που παρουσίασε ένα αφιέρωμα στο γνωστό συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. Παρέστη ακόμη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.  Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης οι δύο Δήμαρχοι ανέβηκαν διαδοχικά στη σκηνή απευθύνοντας χαιρετισμό. Ο κ. Τσομπανόπουλος απέδωσε τα εύσημα στο Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά και στα μέλη της χορωδίας καθώς και στον δάσκαλο τους για την εντυπωσιακή παρουσία τους.

40ημερο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Προκοπίου

Στο 40ήμερο μνημόσυνο από την εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Ι.Μ.Φ.Ν.Θ κυρού Προκοπίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Καβάλα, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο.