ΒΦΛ: Εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων με εντάσεις και… Αστυνομία! Το Δικαστήριο μεταρρύθμισε την προσωρινή διαταγή

Εμφανής η «δυσαρέσκεια» των Απολυμένων προς το πρόσωπο του προέδρου Πρωτοδικών Καβάλας μετά την «αντιφατική» του απόφαση - Τι ζητάει ο πρόεδρος από την εταιρία στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της προσωρινής διαταγής

Συζητήθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου 2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων κατά της εκτέλεσης της Απόφασης 150/2017 που κατέθεσε η εταιρία Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά-ELFE ABEE για να μην αποζημιώσει τους 56 πρώτους παράνομα Απολυμένους των Λιπασμάτων.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε περί τις δύο ώρες και «σημαδεύτηκε» από πολλές εντάσεις που κατέληξαν με την Αστυνομία να εισέρχεται εντός του Ακροατηρίου. Όπως σε κάθε δίκη της ΒΦΛ εδώ και ενάμιση χρόνο, η αστυνομική παρουσία στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας ήταν και σήμερα έντονη.

Η παρουσία των Απολυμένων ήταν πολυπληθής και η δυσαρέσκειά τους προς το πρόσωπο του προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας ο οποίος προήδρευε της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων και ο οποίος στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 «έδωσε» στην εργοδοσία των Λιπασμάτων προσωρινή διαταγή κατά της εκτέλεσης της Απόφασης 150/2017, «κόντρα» σε πρότερη απόφαση συναδέλφου του ο οποίος είχε απορρίψει προηγούμενη, ίδια ακριβώς αίτηση της εταιρίας.

Μεταρρυθμίστηκε η προσωρινή διαταγή-Τι ζητάει το Δικαστήριο από την ELFE

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου δεσμεύτηκε από έδρας να εκδώσει την απόφασή του επί της αίτησης έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων «το συντομότερο δυνατό». Μέχρι τότε, συνεχίζει να ισχύει η προσωρινή διαταγή που ο ίδιος «έδωσε» στις 6 Σεπτεμβρίου 2017, αλλά… μεταρρυθμισμένη.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο ζητά από την ELFE να προσκομίσει:

  • το πινάκιο των επιταγών που έχει «δώσει» στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) ΑΕ προς εξόφληση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου για τις ανάγκες του εργοστασίου από τις 31 Ιουλίου 2017 (ημερομηνία κατά την οποία οι δικαιωμένοι Απολυμένοι προχώρησαν σε εκτέλεση της Απόφασης 150/2017) μέχρι και σήμερα,
  • όλα τα τιμολόγια που «συνοδεύουν» τις παραπάνω επιταγές και
  • ισολογισμούς της εταιρίας από τος 2015 και εντεύθεν