58η Εθελοντική Αιμοδοσία: Ξεκάθαρο… μήνυμα ζωής από τον αιμοδοτικό σύλλογο «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη»

Δεκάδες αιμοδότες έδωσαν και φέτος το αίμα τους για τον συνάνθρωπό τους-Ικανοποιημένο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου από τη συμμετοχή, με τον στόχο να παραμένει η προσέλκυση νέων αιμοδοτών και δωρητών οργάνων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 η 58η Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών-Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη» στον χώρο της Στρατιωτικής Λέσχης Καβάλας.

Πολύ ο κόσμος ο οποίος προσήλθε στον χώρο για να αιμοδοτήσει, με τη συμμετοχή να χαρακτηρίζεται συνολικά ως κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. «Θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας ξεπερνώντας κάθε φορά τον πήχη, ώστε να βοηθάμε όλους τους πολίτες. Στον Σύλλογό μας δίνουν τον παλμό τα μέλη του και όλες οι συνεργαζόμενες ομάδες με εκπροσώπους τους. Όμως θέλουμε να είναι τακτικοί και συνειδητοποιημένοι αιμοδότες. Σήμερα συμπληρώνουμε καινούργια μέλη με εθελοντές δότες του μυελού των οστών οι οποίοι σιγά- σιγά αυξάνονται μετά την ενημέρωση που έχουν. Υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός τον οποίο θέλουμε να τον αυξήσουμε», αναφέρει ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Βασιλειάδης.

«Ο μέσος όρος που συγκεντρώνεται σε κάθε αιμοληψία εξαρτάται και από τον χρονικό παράγοντα, ο οποίος αυτές τις δύο ημέρες είναι μικρός. Γι’ αυτό λέμε πως όποιος θέλει να αιμοδοτήσει μπορεί να πηγαίνει καθημερινά στο Νοσοκομείο και μπορεί να το δηλώσει για τον Σύλλογο μας. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό. Σε έναν μέσο όρο μπορούμε να φτάσουμε περίπου τις 180 φιάλες και ανάλογα με τις εξετάσεις που προηγούνται από τους γιατρούς, γιατί θέλουμε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια στον κόσμο που δίνει αίμα. Βλέπουμε ότι επιμένει ο κόσμος να δώσει αίμα χωρίς να υπολογίζει το χρονικό διάστημα που θα περιμένει. Αυτό για ‘μας είναι το πιο ωραίο συναίσθημα που βιώνουμε στις αιμοληψίες», συμπληρώνει ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου.

«Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο, έχουμε καλέσει όλες τις συνεργαζόμενες ομάδες, όπως τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους προάγουμε την ιδέα της αιμοδοσίας στα σχολεία τα οποία αποτελούν φυτώριο για τη μεγάλη προσφορά αίματος. Στον Σύλλογό μας έχουμε μέλος τον εκπαιδευτικό κ. Πασβάντη ο οποίος προωθεί την ιδέα του εθελοντή αιμοδότη στα παιδιά. Εν τω μεταξύ συνεργαζόμαστε με μια θεατρική ομάδα, την “A…live”, η οποία ενημερώνει τα παιδιά για την αιμοδοσία με έναν εναλλακτικό τρόπο, δηλαδή μέσω μικρών θεατρικών παραστάσεων», τονίζει ο κ. Βασιλειάδης.