AO Καβάλας: Έχασε στη… δύναμη

Ήττα με 1-0 στο Οφρύνιο από τον Αετό Ορφανού, που πήγε το παιχνίδι εκεί που είχε υπεροπλία…

Σ ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος, η ομάδα της Καβάλας γνώρισε την ήττα στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο του Οφρυνίου με τον τοπικό Αετό Ορφανού με 1-0. Τα νεαρά παιδιά του Κώστα Ανυφαντάκη δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τους γηπεδούχους που έφεραν το παιχνίδι απ’ την αρχή στα μέτρα τους και στο τέλος πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους! Δεν είναι άλλωστε μικρό πράγμα να κερδίζεις, έστω κι αυτόν τον ΑΟΚ, που έχει στις τάξεις του πιτσιρίκια με έναν από τον πιο μικρό μέσο όρο παικτών στο ρόστερ…

Υπεροπλία…

Οι συνθήκες του αγώνα και η φιλοσοφία των γηπεδούχων που πήγαν το παιχνίδι στη δύναμη, όπου είχαν σαφέστατη υπεροπλία, τους έδωσαν την δυνατότητα να ελέγχουν το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα και να πιέζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ασφυκτικά την εστία του Δήμιζα, που ήταν ο καλύτερος παίκτης της Καβάλας με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του και να έχουν και ένα δοκάρι. Όλα αυτά μέχρι τα μέσα του 2ου ημιχρόνου, οπότε και η Καβάλα λόγω της πολύ καλύτερης φυσικής κατάστασης που διαθέτει κατάφερε να πάρει αυτή τα ηνία και να έχει αυτή τις ευκαιρίες για να απαντήσει στο γκολ που δέχτηκε στο 35ο λεπτό. Είχε ορισμένες πολύ καλές στιγμές, έναν δοκάρι, αλλά δεν βρήκε… στόχο και περιορίστηκε στην 2η φετινή της ήττα!

Φάσεις και γκολ

Οι γηπεδούχοι που επέστρεψαν στην έδρα τους μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Κάπατζη (που ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Αετού) στο 10ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα και ο Ελέζι είχε μια καλή στιγμή. Το γκολ που έκρινε το νικητή του αγώνα επιτεύχθηκε στο 35ο λεπτό, με ένα δυνατό σουτ του Δούμπλατζη με το οποίο έγινε το 1-0. Στην επανάληψη οι Δουμάνης και Ελέζι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ενώ ο πρώτος είχε και δοκάρι, ενώ για τον ΑΟΚ ο Ρομπέρ έχασε την μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα να ισοφαρίσει με το δοκάρι που είχε, ενώ και ο Βαλαβανόπουλος θα μπορούσε να είχε φέρει τον αγώνα στα ίσα.

Απαράδεκτη ένταση

Στον ΑΟΚ έχουν παράπονα από την συμπεριφορά του διαιτητή Κιγιτζή από την Έβρο, γιατί πιστεύουν ότι ανέχτηκε το δυνατό παιχνίδι των παικτών του Αετού. Πάντως το πιο λυπηρό απ’ όλα ήταν η ένταση που διαπιστώθηκε τόσο στις κερκίδες κατά την διάρκεια του αγώνα και κυρίως μετά το τέλος, κάτι που για πολλούς ήταν… αναμενόμενο. Αυτό όμως που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν ότι και ορισμένοι ποδοσφαιριστές με την συμπεριφορά τους «έριχναν λάδι στη φωτιά». Σε κάθε περίπτωση όλα όσα συνέβησαν ήταν απαράδεκτα, όπως απαράδεκτο είναι και το γνωστό «παιχνίδι» που ονομάζεται… «blame game» που ακολουθεί μετά από τέτοιες εικόνες, δηλαδή ποιος φταίει, ποιος άρχισε, ποιος απάντησε, ποιος είχε απωθημένα κτλ.

Οι συνθέσεις

Αετός Ορφανού: Τοπαλίδης, Παυλίδης, Κάπατζης, Κωνσταντινίδης, Μαυρομάτης, Στογιάνοφ, Ελέζι (90’ Ευκαρπίδης), Τζαπέγια Φ., Δούμπλατζης (60’ Μπαμπατζάνης), Δουμάνης (84’ Ράνος), Αποστολίδης (72’ Τζαπέγια Γ.)

Καβάλα: Δήμιζας, Γιαλαμούδης (46’ Αδαμάκης), Λυμπεράκης (46’ Μπλιός), Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Σέχου, Κεϊτά (63’ Θωμαϊδης), Ρομπέρ (78’ Ζαρωτιάδης), Βαλαβανόπουλος.