6ο Λύκειο Καβάλας: Ανοίγει δρόμους για διεθνείς καινοτόμες εκπαιδευτικές συνεργασίες

Εγκρίθηκε η ένταξη του σχολείου σε διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καινοτομία στην εκπαίδευση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ2

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας σε διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καινοτομία στην εκπαίδευση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ2.

Στο πρόγραμμα με γενικό τίτλο “A cup of creativity in educational process” συμμετέχουν -εκτός από την Ελλάδα- η Σλοβενία (συντονίστρια), η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Σκοπός της σύμπραξης είναι να εξεταστούν και να μελετηθούν οι διαφορές και οι ομοιότητες των κατοίκων των χωρών-εταίρων όσον αφορά τις συνήθειές τους που συνδέονται με την κατανάλωση ζεστών ροφημάτων (καφές, τσάι, σοκολάτα, γάλα).

Η επικοινωνία μεταξύ των σχολικών κοινοτήτων θα γίνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά και με μετακινήσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των καθηγητών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα έγινε στο Instituto di Istruzione Superiore “Gobetti Marchesini-Casale–Arduino” στο Τορίνο της Ιταλίας από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου 2017 και αποσκοπούσε στον σχεδιασμό των μετακινήσεων που θα ακολουθήσουν και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν.

Η όλη εμπειρία ήταν εξαιρετική όσον αφορά στην ομαλή και δημιουργική συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, αλλά και στη φιλοξενία και στην άψογη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης από τους Ιταλούς εκπαιδευτικούς.