Ανδρέας Νεφελούδης: Δικαίωση μετά από 18 μήνες…

Ο «αρχιτέκτονας» της συμφωνίας για τη ΒΦΛ που επετεύχθη στο Υπουργείο Εργασίας μίλησε στο KAVALA POST

Ήταν το στέλεχος της κυβέρνησης που εργάστηκε όσο κανένας άλλος όλο αυτό το διάστημα για την εξεύρεση μίας λύσης στην βαθιά κρίση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Ο Ανδρέας Νεφελούδης, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε στο πλευρό των 180 απολυμένων. Προκάλεσε ουκ ολίγες τριμερείς συναντήσεις στην έδρα του Υπουργείου Εργασίας στην Αθήνα, συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις και προσπάθειες εξεύρεσης συμβιβαστικών λύσεων, «ανέβηκε» στην Καβάλα για να συναντηθεί με τους πρώην εργαζομένους και σήμερα αισθάνεται κι ο ίδιος δικαιωμένος, αφού όπως όλα δείχνουν, το τέλος ενός 18μηνου αγώνα φαίνεται πως είναι κοντά.




Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, λίγο μετά τη λήξη της «μαραθώνιας» διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοσίας και απολυμένων της ΒΦΛ που «σήμανε» την καταρχήν συμφωνία (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ), δήλωσε στο KAVALA POST:

«Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια δικαίωση μετά από 18 μήνες τόσο των εργαζομένων όσο και όλων όσων αγωνιστήκαμε για την επαναφορά της κανονικότητας και της ομαλότητας στη Βιομηχανία. Είναι μια αρχή για να μπορέσει το εργοστάσιο, μια σημαντική μονάδα για την περιοχή αλλά και για την εθνική οικονομία, να δουλέψει σε υγιείς βάσεις επ’ ωφελείας όλων.

Εμείς είχαμε επαφές με όλες τις πλευρές τις τελευταίες μέρες, θέλαμε μια λύση που να σέβεται τους εργαζόμενους και νομίζω ότι το πετύχαμε. Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από την Κομοτηνή. Το πρώτο κομμάτι, που αφορά στους εργαζόμενους, φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί. Σειρά έχουν η ρύθμιση των οφειλών της Βιομηχανίας, κυρίως σε ΔΕΠΑ και ΔΕΗ και, σε τρίτη φάση, η εξεύρεση ενός στρατηγικού επενδυτή που θα εξασφαλίσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα της μονάδας».