ΠΑΜΕ Καβάλας εναντίον Εργατικού Κέντρου. Ξανά…

Η Γραμματεία των Συνδικαλιστών κατηγορεί τη Διοίκηση του ΕΥΚ για μεθοδεύσεις ενάντια στο ΠΑΜΕ και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας

Η«κόντρα» μεταξύ των στελεχών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας καλά κρατεί. Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ αυτήν τη φορά καταγγέλλει τη Διοίκηση ότι προσπαθεί να «περάσει» μία τροποποίηση στο καταστατικό του ΕΥΚ με σκοπό να αποκλείσει τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ.

Για τον λόγο αυτό, το ΠΑΜΕ καλεί όλους σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο την ώρα που μέσα θα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΥΚ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ.

Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των αφεντικών

«Την ώρα που η κυβέρνηση κατ’ εντολή της εργοδοσίας και της ΕΕ ψηφίζει νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα και ξηλώνει το δικαίωμα στην απεργία η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (ΠΑΣΚΕ) εμφανίζεται ως «βασιλικότερη του βασιλέως» στην επίθεση της εργοδοσίας –κυβέρνησης, στην χειραγώγηση του εργατικού κινήματος, στην προσπάθεια να επικρατήσει «σιγή ιχθύος» στους χώρους δουλειάς.

Χωρίς ντροπή και τσίπα μια μέρα πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-έκτρωμα, την Κυριακή 14 Γενάρη καλεί σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, με θέμα: «Τροποποίηση-προσθήκη άρθρου στο καταστατικό που θα εξουσιοδοτεί το ΔΣ για την εκπόνηση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας προσωπικού και λειτουργίας πειθαρχικού κανονισμού του Διοικητικού Συμβουλίου», με στόχο να βάλει εμπόδια στην δράση του ταξικού κινήματος, των εκλεγμένων στο ΔΣ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που αποτελούν «καρφί στο μάτι» της εργοδοσίας του νομού.

Την ώρα που η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων κορυφώνεται με το πολυνομοσχέδιο, που η εργοδοτική τρομοκρατία σπάει κόκκαλα στους χώρους δουλειάς, με τις διώξεις συνδικαλιστών όπως στο κάτεργο της ΣΕΛΕΚΤΑ, τους εκβιασμούς που δέχτηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων, που σε δεκάδες χώρους δουλειάς επικρατεί η απληρωσιά, η καταστρατήγηση του σταθερού ωραρίου,  η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚ αναλαμβάνει να κάνει την «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό της εργοδοσίας.

Αρνήθηκαν να συνεδριάσουν για την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο κατηγορώντας τους εργαζόμενους πως δεν συμμετέχουν. Πήραν το μέρος της εργοδοσίας της ΣΕΛΕΚΤΑ ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων που αγωνίζονται, για δουλειά με δικαιώματα, για  συλλογική σύμβαση εργασίας, ενάντια στο καθεστώς του εργόσημου. Καλλιεργούν την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους, ρίχνουν το δηλητήριο της ταξικής συνεργασίας.

Τους ενοχλεί που όλο αυτό το διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, μπήκαν μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα στον νομό. Τους ενοχλούν  οι αποκαλύψεις για τις δεκάδες νοθείες που πραγματοποίησαν σε αρχαιρεσίες σωματείων-φαντάσματα, με δεκάδες διπλοψηφίσαντες, με εκβιασμούς και σε συνεργασία με την εργοδοσία.

Τους προειδοποιούμε πως δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Η ταξική πάλη ούτε μπαίνει στο γύψο, ούτε καταργείται. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι τους πήρανε χαμπάρι.

Καλούμε κάθε μέλος του ΔΣ του ΕΥΚ, κάθε αντιπρόσωπο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή που σέβεται το εαυτό του και δεν συμφωνεί με τις πρακτικές αυτές, που κατανοεί την άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, να τους γυρίσει την πλάτη.

Καλούμε τα σωματεία του νομού, πάνω απ’ όλα τους  εργαζόμενους, τους ανέργους να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Κυριακή 14 Γενάρη στις 5:30μμ έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Σπάμε τη μοιρολατρία και το φόβο. Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε αγώνα. Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 6:00μμ στην Πλατεία Καπνεργάτη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα».

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΩΝΤΑΙ