AO Καβάλα: Ο βασιλιάς της… λάσπης!

Μέσα στο βούρκο (απ’ την συνεχόμενη καταρρακτώδη βροχή) έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 1-2 στο Διδυμότειχο

Ούτε η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ούτε ο αγωνιστικός χώρος που ειδικά στο 2ο ημίχρονο ήταν κανονικός βούρκος, ούτε φυσικά οι αντίπαλοι που τα έδωσαν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα, δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το απόγευμα της Κυριακής την Καβάλα από το να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της!

Τα νεαρά παιδιά του Κώστα Ανυφαντάκη ήταν κυρίαρχα στην λάσπη και κέρδισαν το Διδυμότειχο με 1-2, κάνοντας μάλιστα ανατροπή στο σκορ και δείχνοντας ότι πλέον έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και μπορούν να «γυρίζουν» τους αγώνες! Σε ένα γήπεδο, όπου βρέθηκαν περίπου 20 Καβαλιώτες και οι διαθέσεις του κόσμου δεν ήταν… φιλικές, ο ΑΟΚ ήταν ανώτερος και πήρε δίκαια τη νίκη, αν και βρέθηκε κόντρα στην ροή του αγώνα πίσω στο σκορ με 1-0. Κατάφερε στο τέλος του 1ου μέρους να ισοφαρίσει και στην επανάληψη, όταν οι γηπεδικές συνθήκες χειροτέρεψαν ήταν κατά πολύ καλύτερος και έκανε την ανατροπή με την οποία παραμένει ζωντανός στην «μάχη» της κορυφής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Είχε ευκαιρίες, ακυρωθέντα γκολ (για ένα εκ των οποίων υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, το άλλο ακυρώθηκε ως οφ σαιντ), δοκάρι, όμως θα μπορούσε να είχε χάσει τη νίκη μιας και οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στην εκπνοή!

Τα γκολ

Η ΑΕΔ πήρε το προβάδισμα στο 12ο λεπτό με τον Γιαννόπουλο που έκανε το 1-0, και στην συνέχεια η Καβάλα ανέβασε την απόδοση της έχασε 3-4 καλές ευκαιρίες και ακόμα δεν γνωρίζει γιατί ακυρώθηκε ένα γκολ στο οποίο ο διαιτητής έπρεπε να δώσει άουτ ή γκολ, αλλά αυτός προτίμησε να δώσει… κόρνερ! Όπως και να έχει όμως ισοφάρισε στο 44’ με πέναλτι του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, που έγινε σε ανατροπή του Πάλλα μέσα στην περιοχή. Στο 2ο μέρος η Καβάλα έχασε δύο καλές ευκαιρίες και είχε δοκάρι με τον Αδαμάκη, αλλά πήρε το προβάδισμα και τελικά τη νίκη με το γκολ του μόνιμου σκόρερ της Νίκου Βαλαβανόπουλου στο 60ο λεπτό.

Οι συνθέσεις

ΑΕ Διδυμοτείχου: Συριτούδης, Θάνος, Καζάλας, Πατιαλιάκας, Χρίστεφ, Πετρόπουλος, Εμρέ (46’ Ζαφειρόπουλος),  Αβογιάν, Καπετανίδης, Γιαννόπουλος, Σουλεϊμάν (60’ Σιμτσάκης).

Καβάλα: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Σέχου, Ψάλτης, Παπαδόπουλος (82’ Παυλίδης), Θωμαΐδης, Αδαμάκης, Πάλλας (90’ Κέρθι), Βαλαβανόπουλος (86’ Ξόμπλιος).

Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: Προσωρινός συνωστισμός στην πρώτη θέση…

Συνωστισμός παρατηρείται στην κορυφή του 1ου ομίλου, μιας και όλοι ο διώκτες του Παραλιμνίου κέρδισαν και το έπιασαν στην 1η θέση. Ο αγώνας του Απόλλωνα στην Κομοτηνή με τους Προσκυνητές αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών! Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
ΑΕ Διδυμοτείχου – Καβάλα 1-2
Ορφέας Ξάνθης – ΜΑ Καρπερής 2-1
Ελπίδα Σκουτάρεως – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 3-0
ΜΑ Ξηροποτάμου – Νέστος 2-1
Αετός Ορφανού – Άρης Αβάτου 1-0
Δόξα Προσκυνητών – Απόλλων Παραλιμνίου δ. δ.

Η Βαθμολογία

  1. 1.Απόλλων Παραλιμνίου 30 (25-7)
  2. Ελπίδα Σκουτάρεως 30 (17-11)
  3. Καβάλα 30 (23-10)
  4. Αετός Ορφανού 30 (24-15)
  5. Νέστος 24 (14-8)
  6. Άρης Αβάτου 19 (11-12)
  7. Ορφέας Ξάνθης 18 (13-17)
  8. ΑΕ Διδυμοτείχου 17 (10-14)
  9. ΜΑ Ξηροποτάμου 17 (11-18)
  10. Δόξα Προσκυνητών 15 (16-23) *
  11. ΜΑ Καρπερής 9 (11-22)
  12. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 7 (7-28)

*** Απόλλων Παραλιμνίου και Δόξα Προσκυνητών έχουν από έναν αγώνα λιγότερο

Η Επόμενη Αγωνιστική

Ορφέας Ξαν. – ΑΕ Διδυμοτείχου
Καβάλα – Ελπίδα Σκουτάρεως
ΜΑ Καρπερής – ΜΑ Ξηροποτάμου
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Δόξα Προσκηνυτών
Νέστος – Άρης Αβάτου
Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Ορφανού